Pytanie o Audi A6

06 Maj 2010, 18:09

Witam!
Mam zamiar w planach w najbliższym czasie kupić samochód. Długo oglądałem różne samochody i mój wybór padł na Audi A6. I tu mam do was pytanie czy ten samochód będzie dobrym wyborem czy może jest narażony na liczne awarie i z jaką wersje silnikową będzie najlepszy. Kwota jaką mogę wydać to 22.000 zł. Rocznie robie ok 30.000 tys. km
przykładowy link:
[link do oferty na Allegro wygasł]
Ghost589
Nowicjusz

Miejscowość: Koszalin

06 Maj 2010, 18:45

Moja rada nie kupuj 2,5 TDI - bardzo drogi w utrzymaniu silnik a szczególnie wymiana rozrzadu.
Ogólnie autka bardzo fajne i też mam zamiar takie kupic.
Jeśli chodzi o awarie - to jest to auto które warto kupić i poza zawieszeniem (chodzi o wymiane i zuzycie wachaczy) nie ma co mu zarzucić.
piotrpz87
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Mazda 6
Silnik: 2,3
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002

06 Maj 2010, 19:04

Dziękuję za radę. Pozdrawiam
Ghost589
Nowicjusz

Miejscowość: Koszalin
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Korzystanie ze smarfona podczas przechodzenia przez jezdnię
    Jednym z zagrożeń dla bezpieczeństwa ruchu drogowego jest korzystanie ze smarfona podczas przechodzenia przez jezdnię. Już w czerwcu wejdą jednak w życie przepisy, które tego zakazują. Choć to kierujący pojazdami powodują ...
    Ferrari F12 Berlinetta
    F12 to rasowy włoski grand tourer. Auto zachwyca osiągami - do pracy zaprzęgnięto w nim silnik V12 o mocy sporo ponad 700 KM, wygodnym i dopracowanym wnętrzem i oczywiście świetną, smukłą sylwetką z długą maską. Odmiana pozbawiona ...