Audi A4 B8 zabierak pompy oleju

15 Kwi 2020, 12:07

Witam,
Kupiłem audi a4 b8 2.0 TDI 143KM 2008r
Czy w pompie oleju jest ten imbus (zabierak) do wymiany?
Byłem u mechanika i mówi że na 99% tam nie ma tego i jest pompa poprawiona a to występowało tylko audi b7 gdzie lepiej było wymienić pompę na 1.9...
Pomóżcie bo nie wiem co robić...
Swiezeaudi
Nowicjusz

• 15 Kwi 2020, 18:27

Wiesz co generalnie jest problem żeby to dokładnie sprawdzić i z tego co kiedyś o tym próbowałem się coś dowiedzieć to ustaliłem że wersje produkowane po październiku 2009 roku powinny być już wolne od wad pompy oleju. Dodatkowo znalazłem jeszcze taką zależność że kody silników składające się z czterech liter np. CEGA powinny być wolne od wspomnianych wad i z poprawioną pompą oleju w stosunku do silników z kodami trzyliterowymi jak np. BVD. Jednak to są informacje do których sam doszedłem więc warto brać na to poprawkę niemniej jednak mogą ci się przydać :)
    Rokiko
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

18 Kwi 2020, 01:56

Moje oznaczenie silnika to CAGA PRZEBIEG AUTA 288TYS, raczej auto miało wymieniany ten imbus albo jest tak trwały... Można niby sprawdzić po przez spuszczenie oleju czy jest ten imbus? Widzę na innych forach że ludzie pierwsze słyszą ze w B8 się to robi...
    Ostatnio podbity przez Swiezeaudi, 18 Kwi 2020, 01:56
    Swiezeaudi
    Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jazda latem na zimówkach to zły pomysł
      Możesz nie być tego świadomy, ale pewnie w Twoim kręgu znajomych czy sąsiadów znajdzie się ktoś, kto jeździ na oponach zimowych. A może robisz to właśnie Ty? Czy warto tak ryzykować? Nie każda opona potrafi zapewnić ...