Regulacja kąta nachylenia tylnych kół Peugeot 407 SW

14 Kwi 2020, 18:55

Witam. Przy zmianie tylnych opon na nowe zauwazylem, że strasznie miałem ścięte opony od środka. Koła stoją pod kątem. Pytanie czy jest jakaś regulacja tego kata?
Jagiel1992
Nowicjusz

• 14 Kwi 2020, 20:46

Jagiel1992 napisał(a): Pytanie czy jest jakaś regulacja tego kata?
    Troche czasu przy tym spędziłem ale juz dokładnie nie pamietam.Jednak troche poszukalem i pokazuje mi ze zawieszenie jest na wahaczach i znajduje sie tam śruba mimośrodowa.Jednak nie mam 100% pewności ze słuzy ona do ustawienia kąta pochylenia koła.Moze tez słuzyć do ustawienia zbieznosci.Musisz podjechać do zakładu ktory tym się zajmuje i jestem pewny ze dowiesz sie w tym temacie wszystkiego.Oczywiście przed ustawieniem geometrii muszą sprawdzić stan tech.zawieszenia/czy przypadkiem nie są "wyrabane" tuleje gumowe...
    Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
    Nie odpowiadam na PW.
    Migi60
    Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
    Prawo jazdy: 10 07 1979
    Auto: OPEL CORSA
    Silnik: 60KM
    Paliwo: Benzyna
    Typ: Hatchback
    Skrzynia biegów: Manualna
    Rok produkcji: 2014

14 Kwi 2020, 21:57

Ps.Coś mi zaczeło świtać i sprawa ma się tak a mianowicie.Sa jak sie nie mylę dwa punkty regulacyjne a mianowicie:
    1/ regulacja zbieznosci
    2/ regulacja kąta pochlenia koła
    Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
    Nie odpowiadam na PW.
    Migi60
    Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
    Prawo jazdy: 10 07 1979
    Auto: OPEL CORSA
    Silnik: 60KM
    Paliwo: Benzyna
    Typ: Hatchback
    Skrzynia biegów: Manualna
    Rok produkcji: 2014
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jeep Wrangler Unlimited
      Wrangler uznawany jest za spadkobiercę wojskowego Willysa. Samochód pojawił się w salonach sprzedaży w 1987 roku. Obecnie można go kupić w wersji trzy- i pięciodrzwiowej. W obu przypadkach samochód jest napędzany ...