REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Trevor napisał(a):Zobacz sobie ile potrafi kosztować B5 - 10 lat starsze z podobną moca, a Ty chcesz za 10k kupic B8?
https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/a ... GT1iI.html
Dawidx napisał(a):Chciałem się doradzić kogoś kto zna się na temacie
Trevor napisał(a):Zobacz sobie ile potrafi kosztować B5 - 10 lat starsze z podobną moca, a Ty chcesz za 10k kupic B8?
https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/a ... GT1iI.html
Dawidx napisał(a):silnik igła dobrze się zbiera co zresztą mówił sam mechanik i chciałem zapytać kogoś tutaj co myślicie czy warto w niego inwestować?
Dawidx napisał(a):Oki rozumiem, dzięki wielkie za pomoc muszę szukać czegoś innego
mike napisał(a):Choć jak na ten silnik przebieg gigantyczny, ciekawe, jaki był koszt jego pokonania
po czym na końcu i tak sprzedajesz go za 1/3 ceny, bo ludzie potrafią korzystać z internetuszybki napisał(a):Wszystko zależy jaki był starter. W Polsce są firmy poprawiające te syfy i za około 10k.pln uzdatniają go do jazdy.
szybki napisał(a):W Polsce są firmy poprawiające te syfy i za około 10k.pln uzdatniają go do jazdy.
Dawidx napisał(a):drugie pytanie ile trzeba dać żeby kupić coś sensownego też w podobym stylu w automacie?
szybki napisał(a):Dawidx napisał(a):drugie pytanie ile trzeba dać żeby kupić coś sensownego też w podobym stylu w automacie?
Nie da się tego określić jednoznacznie bo składa się na to sporo czynników. Możesz kupić kałdi od kolegi tylko licz się z tym że istnieje możliwość dołożenia jego wartości X2 i to w szybkim tempie. Możesz kupić takiego śmiecia jak kolega wyżej wkleił tylko jesteś w lepszej sytuacji bo naprawy wyjdą trochę taniej i istnieje większe prawdopodobieństwo dalszej odsprzedaży za większą kwotę niż cena np.hulajnogi elektrycznej wtapiając więcej niż ja wydaje w ciągu 5lat na zrobienie 400k.km.autami V6/v8![]()
Do tego jak szukasz automatu to konstrukcje uznawane za trwałe są cenione. Tu pewnym wyjątkiem jest Accord który w manualu jest droższy.
Co i tak nie zmienia faktu że przydałoby się zwiększyć budżet. Są też auta które występują tylko w automacie. Ostatnio szukałem Camry 2007-2011 to trafiłem tylko jeden manuał droższy o 10k niż cena rynkowa i poszedł w ciągu jednego dnia. Notabene super niedocenione auto.
Dlatego każdy model musisz traktować oddzielnie no i trochę zwiększyć budżet ale nie po to żeby iść w nowszego śmiecia z nalotem 300k.km. tylko żeby coś kupić starszego ale nie wyjechanego i prostego.