Audi A4Problem Ze Spalaniem

28 Wrz 2007, 19:03

Posiadam Audi A4 1.8 Benzyna. Zauważyłem że dużo mi pali. Jakieś 13 Litrów na 100KM. Czy można w jakiś sposób zmniejszyć spalanie? Pozdrawiam.
Sebekskc
Nowicjusz

• 28 Wrz 2007, 19:52

:D Te typy tak mają...A zanim zauważyłeś to zjawisko, to paliła mniej? Aby w miarę dokładnie sprawdzić, musisz zatankować do pełna, przejechać 100km, a najlepiej i 200 - trochę po mieście, trochę w trasie, tak do 110/h max i ponownie zatankować do pełna. Wtedy podzielić ilość paliwa wlanego przez kilometry i zobaczysz, ile wyjdzie. Każdy inny, na "tak sobie myślę" jest z gruntu do bani i o ocenie spalania nic nie da. Śmigaj na stację, na ulice i w trasę i zapodaj, ile Ci tak faktycznie wyszło. :wink:
    Byłbym zapomniał...Zmiana biegów nie wyżej, niż 3000obr/min!!!
    ...czy wypada tak napadać...?
    kardio
    Początkujący

Miejscowość: Chrobrego.
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
      Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...
      AutoSalon - Bass i Tuning Show, Lublin 2012 / relacja
      W dniach od 21 do 22 kwietnia 2012 roku w Centrum Targowm Międzynarodowych Targów Lubelskich odbyła się kolejna edycja Targów Motoryzacyjnych AUTOSALON i Targi Tuningowe - Car Audio BASS&TUNING SHOW. Wiosenne ...