Miesiąc temu kupiłem Rover-a 400 (99r) - przebieg 100k km.Od niedawna zauważam następujący problem przy wrzucaniu biegów (zarówno na zimnym silniku jak i podczas jazdy - problem ten sam): bieg wchodzi tak jakby o coś zahaczał delikatnie (problem dotyczy głównie 2 i 3 biegu).Nie wchodzi jak w masełko ale delikatnie trzeba pchnąć aby wskoczył. Czasami jest tak że nie wlezie - daje na luz i włazi. Na zimnym silniku to samo - niezależnie czy ze sprzęgłem czy bez (jakby w dziurke nie mogło trafić).Podkreślma że przy zmianie nie ma dziwnych odgłosów. Uczucie jakby czasami smarowanka brakło. Czasami działa jak trza. Nie mam pojęcia co to może być..
Jeżeli biegi wchodzą "na dwa razy"to masz kłopot z synchronizatorami,mogą być wytarte,lub niewłaściwy olej.Na razie zmieniaj biegi jak w strych ciągnikach rolniczych.
Olej jest. Mozliwe jest takie zjawisko jak jest za duzo oleju w skrzyni. jak odkręciłem kurek to wylewało sie wiec zakreciłem. Jaki powinien byc max poziom oleju w skrzyni???
I co dalej.
Wiecej info moze pomoze.
Skrzynia chodzi lekko. Nie jest tak ze na hama ruszam drążkiem. Ruchy drążka są właściwe - lekkie. Jest problem taki ze czasami bieg nie trafia w dziurkę ale haczy o cosik.
Moim zdaniem powinno byc tyle ,że jak wlorzysz palec to powinienes czuc poziom Jak wlejesz za dużo oleju to rozsadzisz uszczelniacze na skrzyni - i znowu nie bedzie oleju
Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować? Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
Mazda6 zdobywa prestiżową nagrodę - Red Dot Design Nowa Mazda6 została uhonorowana tegoroczną nagrodą "Red Dot", która jest wyrazem międzynarodowego uznania dla jej wyjątkowej stylizacji. Jest to kolejny sukces tego modelu oraz rewolucyjnego motywu projektowego "KODO: ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.