Audi A5 s-line czy BMW E92 m-pakiet?

08 Mar 2015, 15:27

dzida napisał(a):Skomplikowany ropniak, którego serwis sporo kosztuje.

To już problem jego rodziców :wink:
Ogólnie przygodę z motoryzacją warto zacząć od nieco mniejszych silników, bo, po pierwsze, kwestia umiejętności, a po drugie - po takim 335d przy każdym następnym aucie będziesz miał wrażenie, że ledwo się toczy (o ile Twoja młodzieńcza fantazja nie zakończy jej w bolesny sposób). No, ale to opinia kogoś, kto nie uznaje czegoś takiego jak szastanie pieniędzmi rodziców, każde auto kupował za swoje pieniądze i z pokorą podchodzi do własnych umiejętności, także nie musisz mnie słuchać :wink:
łysy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 2
Prawo jazdy: 12 09 2001
Auto: VW Golf VII
Silnik: 1.4 TSI 150KM
Paliwo: Benzyna

08 Mar 2015, 15:37

a potem się dziwić, że młodzi są nieodpowiedzialni i nierozsądni ;) Ja tam nigdy nie dostawałem kieszonkowego i to co miałem to sam zarobiłem i się cieszę z tego, bo przynajmniej doceniam to co mam i umiem tym gospodarować :ok:

ale to nie forum o wychowaniu :mrgreen:
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

08 Mar 2015, 15:56

dzida napisał(a):a tam nigdy nie dostawałem kieszonkowego i to co miałem to sam zarobiłem i się cieszę z tego, bo przynajmniej doceniam to co mam i umiem tym gospodarować

U mnie było podobnie.
Strasznie mnie denerwują takie rozpuszczone dzieciaki co nie wiedzą co z pieniędzmi robić. A z tego co widzę to rodzice też mądrzy skoro chcą dziecku taki samochód kupić.
Najlepiej jest jak się samemu zapracuje na swój samochód.
DamianCAR
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 6
Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: E36, Opel Vectra C
Silnik: m50b25, 2.0T + LPG

08 Mar 2015, 16:29

Dzida ale ciężko znaleźć E92 w odpowiedniej wersji silnikowej , 1 sztuka jest tylko 335d i kilka 330d a tak to same 320d.
karol545222
Nowicjusz

Prawo jazdy: 02 03 2015
Auto: brak

08 Mar 2015, 17:18

Przejedź się jednym i drugim sam będziesz wiedział które auto Ci bardziej pasuje bo różnica jest znacząca. TFSI od 2011 roku jest poprawione. Ogólnie to nie wiem czy wystarczy Ci $ na dobre auto ale na takie co ma robić ,,szał,, pewnie tak :) te auta w tych pakietach które chcesz kosztują + 20%
Przeglądy aut przed zakupem, cała Polska - Oficjalny partner forumsamochodowe.pl
motozakup
Autoexpert
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 51
Miejscowość: Cała Polska
Auto: Nie mam

08 Mar 2015, 20:17

Jigi nie spinaj tak, możliwe że coś takiego może się wydarzyć :wink: tylko że akurat tobie i akurat w fordzie :roll:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nietypowe auto do driftu
    Dodatkową różnorodność do świata sportów motorowych wprowadzają auta do driftu. Konstrukcyjnie bliżej im do samochodów wyścigowych niż rajdówek. W końcu zawody driftingowe organizowane są na gładkiej ...

09 Mar 2015, 00:20

Widzę, że jakiś drażliwy jesteś, bo dopiero dzisiaj odkryłem, że masz forda. Mam w domu też dwa fordy, więc tak było jak było. Jakby był fiat to byłby fiat. A jak opel to opel, przykro mi, że padło na forda. :P
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

09 Mar 2015, 00:26

Byłem oglądać BMW i chyba klamka zapadła.
karol545222
Nowicjusz

09 Mar 2015, 00:40

Chłopki niech każdy jeździ czym chce i uważa za dobre co chce :)
każdy ma inny gust i inne pojęcie o motoryzacji jednak wszystkie opinie trzeba brać pod uwagę.
Rozumiem że decyzja zapadła i będą poszukiwania BMW ?
Przeglądy aut przed zakupem, cała Polska - Oficjalny partner forumsamochodowe.pl
motozakup
Autoexpert
Awatar użytkownika

09 Mar 2015, 11:36

to poprostu jest forum samochodowe, czyli rozumiem ze osoby wypowiadajace sie na nim traktuja auta jako cos wiecej. Dlatego dla niektorych szczytem nie jest posiadanie kanciastego accorda, bezawaryjnego hyundaia czy ekonomicznej kii, niektorzy chca jezdzic czyms co im sie podoba co poprawia humor i daje jakas frajde, dla kazdego to ejst inne auto, kazdego na inne stac, dlatego podejscie niektorych tutaj jest irytujace, na sile wciskanie jakiegos auta, szydzenie ze gosc ma kase od ojca. juz widze jak odmawiasz w wieku 18 lat ojscu ktory chce ci kupic extra auto dzida czy tam inni;) gosc pyta to nalezy pokazac mu obiektywnie badz subiektywnie plusy i minusy a nie czepiac sie neiwiadomo o co.
Nethann
Aktywny

Auto: Astra h Gtc
Silnik: 1.4
Typ: Sport/Coupe
Rok produkcji: 2006

09 Mar 2015, 16:24

Motozakup znalazłem fajną E92 w m-pakiecie , szarym macie itd ale silnik 2.0 TDI 177KM , tak jest ! na pewno będzie to BMW E92 w m-pakiecie. Nethann dzięki wielkie za subiektywną opinię , fajnie że są osoby które patrzą trzeźwo na ten temat i mój temat nie uraża ich EGO.
karol545222
Nowicjusz

09 Mar 2015, 16:30

motozakup
Autoexpert
Awatar użytkownika

09 Mar 2015, 19:06

Nethann napisał(a):juz widze jak odmawiasz w wieku 18 lat ojscu ktory chce ci kupic extra auto dzida czy tam inni;)

mam swój honor i nie ciągnę kasy od rodziców tym bardziej, że studia zrobiłem z kredytu studenckiego, który sam sobie spłacę, mimo, że ojciec chciał mi pokryć edukację ;) jak mnie nie znasz to się nie wypowiadaj na mój temat ;]
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

09 Mar 2015, 19:39

Panowie bądźmy poważni :) niech każdy czuje się dobrze z tym co ma będzie miał itp. kłótnie zwłaszcza wirtualne do niczego nie prowadzą. Więcej spokoju i luzuuu :) wszystkim to na dobre wyjdzie.
motozakup
Autoexpert
Awatar użytkownika

09 Mar 2015, 19:45

Ja tam się wypowiedziałem odnośnie modelu ;)

Więc autorze, mając gdzieś skąd bierzesz pieniądze na auto i nie obchodzi Cie jakie są koszta napraw to kup co Ci się podoba ale przy okazji szpanowania nie zabij kogoś.
O tym mówię, z racji wymagania co do szyku - wypadek sprzed trzech dni:
http://www.dziennikwschodni.pl/apps/pbc ... /150309680
dla takich kara śmierci, bo na dożywocie szkoda śmiecia utrzymywać...
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika