Audi a6 c5 nie wiem co moze byc przyczyna

07 Kwi 2017, 21:51

Witam posiadam audi a6 c5 2.5 diesel... auto przedwczoraj zaczelo strasznie glosno chodzic i nie ma mocy.. max obroty to 2 albo 2,5 na dodatek dymi na bialo i szybko sie grzeje.. Dzisiaj rano nie chcialo wq zapalic, a po poludniu zapalilo i zaczelo cicho chodzic i łapało normalne obroty, po ponownym odpaleniu znowu brak mocy i głosno chodzi. Nie mam pojecia co moze byc przyczyna, jestem kompletnie zielony co do takich rzeczy, dodam ze auto kupione miesiac temu i bylo wszystko ok. Moze wy wiecie co to? I ile mniej wiecej naprawa kosztowalaby?
Mariusz12345
Obserwowany

Prawo jazdy: 04 09 2014
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Audi A6 C5
Silnik: 2.5 TDI 150KM
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1998

08 Kwi 2017, 13:01

Typowy problem tych silnikow to uszkodzenie pompy wtryskowej
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Technologia, która wspiera koncentrację kierowcy
    Kierowcy firmowi pokonują najczęściej o wiele większe przebiegi od właścicieli samochodów prywatnych. Dlatego też częściej narażeni są na niebezpieczne sytuacje. Oto systemy, które dbają o bezpieczeństwo kierowcy. ...
    W jakich butach najlepiej prowadzić samochód?
    Niejeden kierowca myśląc o bezpieczeństwie jazdy i zachowaniu ostrożności na drodze, pomija dobór odpowiedniego obuwia. Tymczasem wsiadając za kierownicę w butach na koturnie, wysokim obcasie czy w klapkach, może doprowadzić ...