Audi a6 czy mazda Premacy

10 Sty 2009, 21:59

Witam!!! Chciałbym znaleźć pomoc w podjęciu decyzji co do zakupu samochodu.

Otóż auto ma być dla 5 osób, dwójka dorosłych i troje dzieci (obecnie jeszcze małych). Samochód byłby używany głownie do codziennych dojazdów do pracy (ok 40 km dziennie). Interesuje mnie żeby samochód był możliwie jak najmniej awaryjny, oraz w dieslu. Mój budżet to ok. 20 tys. złotych, miesięczne dochody ok. 3000 zł na rękę.
Początkowo zastanawiałem się nad czymś takim :[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

jednak kolega przekonuje mnie do A6:[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
jeśli audi to w grę wchodzi tylko 1,9. Czy warto dopłacić więcej za audi i to starsze, z większym przebiegiem? Proszę o garść opinii.
lzp
Nowicjusz

10 Sty 2009, 23:12

Osobiście uważam, ze za 20k zł nie kupisz porządnego a6 c6.
Nie ma się co łudzić, tamten z linku ma przebieg na 99% kręcony.

Lepiej weź mazde, a jak chcesz coś z silnikiem tdi to octavie albo passata kombi.
Wr00m
Nowicjusz

11 Sty 2009, 09:34

Wr00m napisał(a):Osobiście uważam, ze za 20k zł nie kupisz porządnego a6 c6.

Dzięki. A tak z ciekawości, ile trzeba wydać na w miarę do jazdy A6, i czy powiedzmy warto poczekać z zakupem z pół roku żeby dozbierać kasy na audi niz kupować wcześniej tą mazdę?
lzp
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mazda CX-5 - zwiększenie produkcji
    Mazda Motor Corporation poinformowała o planach zwiększenia produkcji Mazdy CX -5 z 200 000 do 240 000 egzemplarzy rocznie, dzięki uruchomieniu linii produkcyjnej tego modelu także w Zakładzie Ujina nr 1, obok Zakładu Ujina ...