AUDI A6 KOMBI CZY VOLVO V70 , S80?

25 Lip 2009, 10:57

[b]
KOLEDZY JAKIE AUTO PROPONUJECIE? SZUKAM RODZINNEGO AUTA KOMBI KTORYM BEDE MOGL SZYBCIEJ WYPRZEDZIC OD CZASU DO CZASU.AUDI Z SILNIKIEM : 2,7 BITURBO? 4.2 S6 CZY MOZE 2.5 TDI? A MOZE VOLVO V70 2.4D4 (163KM) A MOZE BENZYNA 2.4 TURBO ? A MOZE S80 SEDANA (BAGAZNIK TEZ DUZY ,ZAWSZE MOZNA DOLACZYC BAGA NA DACH) Z SILNIKIEM 2.9 TURBO ( 273KM )
WSZYSTKIE BENZYNOWE SILNIKI KTORE WYMIENILEM I JEZELI SIE NA NIE ZDECYDUJE BEDE ZAKLADAL LPG.

KOLEDZY!! CZY KTOS MOZE MI DORADZIC?? CO WYGODNIEJSZE?? CO TANSZE W UTRZYMANIU?? I KTORY SILNIK WYBRAC?
kosalki
Nowicjusz

Miejscowość: mazowieckie

25 Lip 2009, 16:26

Te wszystkie slinki to mocne maszyny ,chociasz ja bym wybrał Sedana jak lubisz takie mocne maszyny to takiego 2.5L oszywiście albo LPG lub TDI chociasz to tez bedzie duzo ciagnac wiec lepiej LPG tylko nie VOLVO :???: lepiej już wybrać coś na pare lat np.Audi,VW,BMW,Opel...
A8
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Grd

25 Lip 2009, 20:08

Uważam A8 że dobrze radzisz ,ja proponowałbym lepszy samochód od tych dwóch,zdecydowanie lepszy ,posiadający godny polecenia i taki sam silnik jak w AUDI czyli 2.8 benzyna :grin: z dobrą instalacją gazową załozoną w nie byle jakim zakładzie,mam na myśli Skodę Superb I,to Audi o które pytasz chciałoby być tak bezawaryjne jak ta Skoda a Skoda chciałaby mieć tylko znaczek AUDI i niczego więcej,zastanów się dobrze!Masz duża ofertę aut na rynku wtornym z udokumentowaną przeszłością ,AUDI czy VOLVO ja nie będę opisywał gdyż nie będę polecał aut o niższej jakości i większej awaryjności.Jeszcze jeden plus to niższe koszty użytkowania :grin: Tylko SUBARU LEGACY zostało ocenione wyżej ale minimalnie wyżej,nawet Mercedes W 210 przepadl w sparingu z Superbem.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

25 Lip 2009, 20:11

Powodzenia życzę w gazowaniu silnika z turbo...
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013

25 Lip 2009, 20:41

PhantomASA1
ale wykład mu zrobiłeś z tą Skądą az sie pomieszalem i musialem drugi raz czytać :mrgreen:
A8
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Grd

25 Lip 2009, 22:09

Kubuch napisał(a):Powodzenia życzę w gazowaniu silnika z turbo...
Nic mi nie wiadomo o tym by silnik 2.8 był turbo i nic mi nie wiadomo by nie można go zagazować tylko nie byle czym ,to oczywiste! :wink: A8,przez SUPERBA niejeden producent przewraca się z boku na bok podczas snu a ich samochody tylko udają ,że są lepsze niestety nie są a są za to droższe i kosztowniejsze w utrzymaniu ,m in.dlatego bardziej prestiżowe :lol: jeśli kupisz sobie ten samochod i ktoś z politowaniem spojrzy na ten znaczek to po pierwszej jeżdzie wsiadając do tego samochodu następnym razem sie mu ukłoni ,SUPER-B w nazwie coś chyba oznacza!Pamiętajcie jeszcze o jednym w Superbie w silnikach 2.5 TDI(też polecam)nie ma problemów takich jakie występują w AUDI oraz VW-agenach czyli wadliwe pompy wtryskowe,oraz szybko zużywające się wałki rozrządu,oraz nie ma problemów z elektroniką.Dobrze sprawuje się też silnik 1.9TDI oraz nawet 1.8T,ktory u bratnich konkurentów też jest wadliwy,jak tak dalej pójdzie VW-agen zacznie na swoje bryki kleić znaczki SKODY jako synonim czegoś lepszego,AUDI stara się by tak się nie stało ,na razie stosuje żaróweczki w lampach przednich podobne do tych stosowanych w tanich latarkach ,SKODA nie potrzebuje szpecić swoich samochodow,trzeba przyznać ,że AUDI podniosło jakosc swoich A4 a VW Passatów,cóż poczuli się zawstydzeni.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

25 Lip 2009, 22:12

O gazowaniu turbo było do autora nie do Ciebie PhantomASA1...
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013