REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
jest dobrze dopasowany a co do trwałości to najlepiej popytaj mechanika /dobrego/ na forum to tylko możesz mieć jakieś sugestie -albo fałszywe opinie -bo akurat ktoś sprzedajezippus napisał(a):Witam, chcę zakupić samochód a konkretnie BMW 330d z 2005r e90. Może mi ktoś coś powiedzieć o tym samochodzie? Bo w sieci dużo nie jest o nim, a konkretnie chodzi mi o silnik czy jest mocny i dobry do tego auta? I czy awaryjny itp.
Pozdrawiam.
PhantomASA1 napisał(a):Z tego co pamiętam w tym modelu BMW polecane silniki to 2.5 turbodiesel oraz 3.0Td, ten większy posiada potężny moment obrotowy.Test długodystansowy przyniósł tylko problemy z elektroniką ,bryka taka ze lepszej nie ma( zaprojektowana przez Chrisa Bangle,a),to swietny samochód być może nią pogoniłbyś to towarzycho w F1 a na pewno poczuli by twój oddech za plecamiStać cię na serwis ?To kupuj ,zastanów się tylko czy lubisz katapulto rakiety!
Jak na silnik DIESLA ten jest po prostu fenomenalny.
[ Dodano: Pią Lip 24, 2009 22:52 ]
Jeszcze chciałbym dodać,ze ten silnik zdobył tytuł CHAMPIONA czyli najlepszego silnika Diesla na świecie w kategorii pojemności od 2.5 -3l,pisałem już kiedyś o tym.
PhantomASA1 napisał(a):przecież ci tłumaczę ,że silnik 525 d czyli po mojemu 525 td(od skrótu turbodiesel )został zastąpiony przez jednostkę 2.0 d(td) w 2005 roku.Nie uważasz że oznaczenie d czyli takie jakie mam na Przejściówce z 72 r jest nie na miejscu?!