Jakie auto do 6000zl?

13 Lip 2008, 16:47

Witam,
przymierzam sie do zakupu mojego pirwszego auta w polsce badz sprowdzic z za granicy.

Jakie auto byscie polecili na poczatek w polsce?
Myslalem o:
[link do oferty na Allegro wygasł].
Badz sprowadzany z Belgii VW Passat 1.8i Benzyna, 250km, 1990r, El szyberdach, wspomaganie, abs, lekko zniszczona karoseria i wnetrze bes sladow rdzy, alufelgi bez radia.

Moze doradzicie cos innego w dobrej cenie nad czym warto sie zastanawiac czy brac passata/mx3 ?
error106
Początkujący

Miejscowość: Warszawa

13 Lip 2008, 17:47

Micra -> [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
200SX -> [link do oferty na Allegro wygasł]
Polo -> [link do oferty na Allegro wygasł]

Tylko to mi przychodzi na myśl. Jak mi się coś przypomni to dopisze.
Rodri94

13 Lip 2008, 18:09

A co powiesz o tym VW passacie Kombi z 1990r ?
Bedzie dobry i czy starczy mi na te 2lata (nie potrzebuje poteznej mocy silnika tylko cos wmiare oszczednego) ?
Czy raczej nie pchac sie w segment takich staroci? (ale przyznam ze bardzo fajnie mi sie nim jezdzilo no i ta wielka przestrzen w srodku).
error106
Początkujący

13 Lip 2008, 22:28

Passat ma już trochę lat i według mnie lepiej byłoby wziąć coś młodszego, np. polo (jw), corsa, ibiza itd
Ostrożność nie jest tchórzostwem.
Lekkomyślność nie jest bohaterstwem.
Martoro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Świętochłowice

14 Lip 2008, 07:43

Zgaadzam sie z kolega, passat najlepsze lata ma juz za soba, wiec lepiej było by kupic POlo, tylko sie zastanawiam czy za te pieniądze to te Polo nie bedzie miało tez najlepszych lat juz tez za soba ;)
Ja bym rozwazył jeszcze Honda Civic V :)
______________PRECZ Z [ *F*O*R*D*A*M*I ]_________
miszarus
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: zachodnio-pomorskie

14 Lip 2008, 16:38

No tak, ale pamietaj ze to ma byc moje pierwsze auto na najblizsez lata okolo, do tego czasu zarobie wystarczajaco na Golfa badz Mazde MX5.
Zalezy mi na wygodzie i przestrzeni oraz nie chce wydac majatku na ewentualne naprawy.
Na co powinienem zwrocic uwage kupujac tego passata ?
(o silnik i podwozie sie rozchodzi mi :p)
error106
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Renault ALASKAN pick-up
    Po wprowadzeniu do sprzedaży w 2015 roku Renault Duster Oroch, pick-upa o ładowności pół tony, Renault przedstawia model ALASKAN, jednotonowego pick-upa o nadzwyczajnym designie. Solidny i wygodny, jest on doskonale ...

14 Lip 2008, 17:35

A nie myślałeś o Mercedesie np. 190(W201). Za tą cenę byś znalazł w dobrym stanie, tylko rocznik byłby pewnie poniżej 1990, ale to nie ma różnicy. Co mercedes to mercedes.
slowik93
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Augustów

14 Lip 2008, 19:05

Mercedes to wdg mnie auto dla starego i nudnego czlowieka, nigdy nie lubilem mercedesow rownie mocno jak BMW :p
error106
Początkujący

14 Lip 2008, 19:39

No, racja. Ja bym się rozglądał za Civiciem V
(tego 200sx podalem tylko tak, moze ci sie spodoba, ale widze ze wolisz oszczedniejsze silniki)
Rodri94

14 Lip 2008, 19:42

Ok chce tylko wiedziec czy warto tym Passatem sie interesowac czy szukac lepiej innego?
I co musze zrobic (w Belgii) jak chce auto na lawecie do polski przywiesc (auto bedzie na lawecie wiezione)?
error106
Początkujący

14 Lip 2008, 20:41

mialem passata z 93r. i czulem sie w nim bardzo dobrze!!!
dobra widocznosc, niezawodnosc, przestrzenne wnetrze, dosc dobry komfort jazdy - jak na samochod z tamtych lat :wink:
polecam
szpila81
Nowicjusz

14 Lip 2008, 20:43

Uradowales mnie tym postem :)
Juz myslalem ze Passat kombi B3 to kawal zlomu nic wiecej :p
error106
Początkujący

14 Lip 2008, 21:29

Spójrz na ulice, jeszcze sporo tego jeździ, więc trzymają się dobrze ;)
Ostrożność nie jest tchórzostwem.
Lekkomyślność nie jest bohaterstwem.
Martoro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Świętochłowice

15 Lip 2008, 08:00

To że passaty mimo swojego wieku trzymają sie świetnie, to chyba każdy wie :) Są bardzo komfortowe, i maja wytzymałe zawieszenie. Trzeba tylko wybrac nie zajerzdzony model :)
______________PRECZ Z [ *F*O*R*D*A*M*I ]_________
miszarus
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: zachodnio-pomorskie