REKLAMA
Witam,
zastanawiam się nad kupnem auta, takiego jak w temacie , w aucie z takim silnikiem od razu chciałbym zamontować instalację LPG. Nie jeżdzę wiele, bo 500km tygodniowo to maximum, czasem zdarza się nawet tylko 350.. Na co dzień jeżdzę BMW e46 Touring 320d 2003 i mam dosyć diesla, auto bezawaryjne, ale brakuje mi tych 5-6tys obrotów . Przejdźmy do konkretów.
NA AUTO CHCĘ PRZEZNACZYĆ DO 30tys zł.
Audi s6 c5, mam nawet coś ciekawego na oku w tym przypadku celuję w końcówkę produkcji 2001-2004 , no i chciałbym żebyście powiedzieli mi jak jest z eksploatacją tego auta, tego motoru, zawieszenia, czy te elementy są trwałe czy też nie, i jak jest z cenami części tych ewentualnych nietrwałych.
Czy duże są różnice w częściach między a6 4.2 i s6?
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Kolejne auto AUDI A6 C6 3.2 tutaj też chciałbym zamonotować LPG no i teraz to samo pytanie jak jest z eksploatacją tego auta, tego motoru, zawieszenia, czy te elementy są trwałe czy też nie, i jak jest z cenami części tych ewentualnych nietrwałych. Czy jest możliwość kupienia takiego auta w tych pieniądzach, czy nie będzie to po prostu padło ?
PHAETON 4.2/ TOUAREG 4.2 te same pytania + wiem, że w tym przypadku często trafia się na zawieszenie pneumatyczne, a co za tym idzie koszty eksploatacji są ogromne.
BMW e65 3.6/4.4 No i tutaj jak wiadomo, celowałbym w początek produkcji, również od razu chciałbym LPG no i te same pytania...
Może ktoś poleci jakieś inne ciekawe auto ?? Jestem otwarty na propozycje, celuje tak jak widać w duże auta, z najczęściej v8 pod maską. Interesuje mnie auto, które nie straci po roku czasu połowy wartości, dlatego celuję w bmw, audi, vw, odrzucam mercedsa , bo chyba bije tutaj wszystkich na głowę pod względem ceny części zamiennych.
+ celuję w auto o wysokim standardzie, jeśli c6 to chciałbym mieć fotele s-line, jeśli e65 to chciałbym comforty, jeśli phaeton, to chciałbym recaro tak jak w c5.
Myślałem też o e60 530i i e90 325i lub 330i , myślicie, że jest możliwość kupna takiego auta za te pieniądze?
Myślę, że auto sprowadzi mi znajomy z którym pojadę za zachodnią granicę, jestem skłonny sprowadzić nawet auto lekko uszkodzone , tak aby było to dla mnie opłacalne.
Podsumowując chciałbym , żebyście powiedzieli mi jaka jest Wasza opinia na temat wyżej wymienionych aut, które jest najmniej awaryjne, najtańsze w eksploatacji, najbardziej nadaje się do gazu?