Audi A6 vs. BMW 5 vs. Mercedes E vs. ??

11 Sie 2010, 17:27

Witam :-) W niedalekiej przyszłości chciałbym rozejrzeć się za którymś z aut wymienionych w temacie. Interesuję mnie silnik diesla ok. 3000 cm. Co państwo mogą powiedzieć o tych samochodach w rocznikach 2004- 2006. Który z silników sprawia najmniej problemów i jakie kwotę powinienem mieć na zadbany egzemplarz każdego z nich. Pozdrawiam
Pendzelnp
Nowicjusz

Miejscowość: Poznań - okolice ;)
Prawo jazdy: 10 10 2009
Auto: BMW E91

11 Sie 2010, 20:21

kasy za 2004 do 2006 to tak od 50 tys do 90tys .
czeslaw555
Zaawansowany

Zdjęcia: 1
Miejscowość: GKA- pomorskie
Auto: Peugeot 508
Silnik: 2.0 HDi 163km.
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

11 Sie 2010, 20:51

O każdym z tych aut mogę coś powiedzieć , więc zaczne może od Mercedesa W211 , auta te naprawdę dają niezłą frajde z jazdy najlepszy moim zdaniem jest silnik 3.2 CDI , daje niezłe przyspieszenie , a do tego nie pali bardzo dużo trasa przy szybkiej jeżdzie max 8-9l , miasto max 10l . Tyle że z 3 egzemplarzy aut które podałeś o dziwo mercedes jest najgłośniejszy jeśli chodzi o wnętrze i każdy kto miał okazje jęździć tymi autami powie to samo , lecz wiadomo to nie jest wada , bo znowu wiadomo że i tak głośność w aucie nie jest duża . Teraz BMW tu polecić mogę silnik 2,5D 177KM , wystarcza i można tym autem jeździć wbrew pozorom bardzo dynamicznie . Silnik przy dużych prędkościach , spala w trasie max 8,5l nie zdarzyło mi się żeby przekroczyć takie spalanie , miasto nie przekracza 10l . 3.0D , skrzynie nie wytrzymują , chodź osobiście jeżdże 535d ale doświadczyłem już remotu skrzyni . Co do Audi moim zdaniem jedynym dobrym wyborem jest silnik 3.0TDI , posiadam takie auto na sprzedaż 2005r za 56tys do opłat , ale mniejsza o to . Jeśli chodzi o Audi mogę powiedzieć na pewno tyle , że z tych aut będzie najwięcej palić , trasa 9-10l przy sporych prędkościach , miasto 11-12 no mnie nie udaje się zejść poniżej takiej średniej w Audi . Jednym słowem każde z tych aut zapewni Ci komfort i wygode , decyzje musisz podjąć sam , przejechać sie każdym z nich i sam ocenić które najlepiej Ci przypadnie do gustu . Powodzenia w zakupie :)
Firma Mar-car zajmujemy się handlem samochodami używanymi . Wiecej info priv lub gg
piter36
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Radomsko

12 Sie 2010, 14:49

Ja Audi nie jeździłem , ale miałem okazje jeżdzić BMW 530xd z 2008r 235km i Bmw 520d z 2008r 177km , a także mercedesm E W211 320cdi z 2004r . Ja osobiście wybrał bym BMW 530 ze względu na silnik i przyjemność z jazdy . Nie ma co mówić Mercedes jest może bardziej komfortowy ale nigdy nie dorówna BMW pod względem prowdzenia . Pozatym silnik BMW 3.0D jest jednym z najlepszych i bezawaryjnych silników diesla . Co do spalania to E320 CDI w cyklu mieszanym splał ok 10l , Bmw 530xd ok 9-10l , A BMW 520D przy bardzo dynamicznej jeździe nie chciała przekroczyć 7l .
Kris
kris11kris12
Początkujący

Miejscowość: Słupsk
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Opel Astra 2.0Di
Silnik: 2.0Di 82km
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1998
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Lexus LFA - nieznana historia legendy
    Lexus LFA, wyprodukowany w limitowanej serii liczącej tylko 500 egzemplarzy supersamochód, zaledwie w kilka lat od wejścia na rynek zyskał status legendy. Niezwykła jest również historia powstania tego modelu. ...