Audi B4 problemy z ogrzewaniem

28 Gru 2009, 14:44

Witam ! Mam taki problem - nie działa mi ogrzewanie w samochodzie (audi B4, 92r). Wymienione zostało do tej pory: nagrzewnica, uszczelka pod głowicą oraz termostat i brak efektów. Pompa wodna również została sprawdzona,lecz działa bez zastrzeżeń. Co jeszcze może być przyczyną braku ogrzewania?
andrus719
Nowicjusz

Miejscowość: Kielce
  • 28 Gru 2009, 15:15

wymieniłeś kompletną pompę wraz z obudową :?: :?: czy tylko sam przód tam gdzie wirnik . pisałem o tym na forum chodziło o golfa II a wy bodajże macie takie same pompy tu poczytaj https://www.forumsamochodowe.pl/vw-golf- ... t27391.htm

a jak sprawdzałeś pompę czy dobra.
    rafi195
    Aktywny
    Awatar użytkownika

Miejscowość: małopolska

28 Gru 2009, 15:44

Nie wymieniałem pompy, tylko kilku mechaników stwierdziło, że jest dobra (nie wiem na jakiej zasadzie to sprawdzali). Oprócz tego, mam takie same ,objawy' co w tym golfie, jednak żaden mechanik nie jest w stanie stwierdzić co się dzieje.
    andrus719
    Nowicjusz

28 Gru 2009, 16:21

cała pompa wygląda tak

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

i jak sprawdziłeś tą klapkę od zimnego powietrza ze nie masz jej podziurawionej to wina pompy
    rafi195
    Aktywny
    Awatar użytkownika

28 Gru 2009, 18:24

tak jak już pisałem - nie ja ją oglądałem ani nie ja sprawdzałem czy jest dobra. Zostawiłem ją, że tak powiem, w rękach mechaników i to oni stwierdzili, że jest ok.
    andrus719
    Nowicjusz

28 Gru 2009, 19:29

no ciężko trafić ale ja miałem tak i u moich znajomych też tak było wymieniali nagrzewnice uszczelki pod głowicą termostaty całe obudowy nagrzewnic pompy wody.. a tu trza było tył pompy też wymienić i po sprawie, może na szrocie kupisz w dobrym stanie podchodzi pompa z ibizy golf 3 1,6 1,8 benz a najlepiej nową
    rafi195
    Aktywny
    Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Akumulator (nie)całkowicie bezobsługowy
      Wielu sprzedawców akumulatorów po dziś dzień spotyka się z zapytaniami ze strony klientów czym tak naprawdę jest akumulator bezobsługowy oraz czy akumulator zamontowany w ich samochodzie jest bezobsługowy? ...

28 Gru 2009, 19:42

dzięki za podpowiedź. Pozdrawiam!
    andrus719
    Nowicjusz