Fajne autko do 25tyś

17 Wrz 2018, 15:12

Hejka panowie. Potrzebuję pomocy ponieważ szukam samochodu do 25tyś i nie wiem co wybrać co będzie najlepsze. Jestem młody więc szukam auta albo w sedanie albo w kompakcie. Auto potrzebuje głównie do pracy oraz na weekendy na jakieś wyjazdy. Rocznie robię jakieś 20tyś km . Wiec myśle głównie nad jakimś Dieslem . Szukam auta które nie straci również szybko na wartości aby , miało 5 drzwi i jakieś fajne wyposażenie , oraz rocznik powyżej 2005r.
W miarę dynamiczny , pojemność maksymalnie do 2.0 ze względu na duże OC oraz moc do 150km wiecej mi nie potrzeba :) :)
Ogólnie podoba mi się np. BMW E90 w sedanie lecz słyszałem i naczytałem się na temat tego auto dużo negatywnych rzeczy że ma dużo jakiś tam usterek i nie każdy silnik diesel jest dobry czy może się ktoś wypowiedzieć na ten temat ? i czy jest sens takiego auto do tej kwoty szukać .
Myślałem również nad Audi A3 8P SportBack z początku produkcji 2005/2006 rocznik .
Bardzo dużo auto jest właśnie do tej kwoty co szukam i często występuje 1.9 TDI 105km dobry jednostka silnikowa?
I ostatni Audi A4 B7 tutaj tylko polecają mi 1.8t Turbo mówią że to jedne z najlepszych silników prawda?

A może coś innego.. wybrać chciałbym waszej pomocy ponieważ chcę zacząć jechać już oglądać auto . Chcę mieć jakas trójke i z tej trójki wybrać jeden. Pozdrawiam serdecznie :D
Jony
Nowicjusz

Prawo jazdy: 05 05 1998
Auto: Fiat Stilo
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003