Audi TT czy Toyota Celica ? Do 21 000

17 Mar 2011, 22:03

Witam.
Mam 20 lat chce kupić swój drugi samochód, wcześniej jezdziłem Fiatem Sieną potem przesiadłem się i od roku jeżdżę Toyotą avensis rodziców z 2004 r. w kombi 2.0 d4d i zrobiłem nią ponad 30 tys. km.
Teraz w końcu nadszedł czas i mogę wreszcie kupić swój samochód. Mam do wydania do ok. 20 tys. zł i po pierwsze chciał bym żeby to było sportowe/coupe lub hatchback z oszczędnym silnikiem diesla lub ewentualnie benzynowym, interesują mnie samochody od 2000 r. kolor mniej ważny.
Bardzo proszę doradźcie mi coś.
Ostatnio edytowany przez Patryk20 20 Mar 2011, 18:12, edytowano w sumie 2 razy
Pozdrawiam
Patryk20
Nowicjusz

Miejscowość: Żyrardów

17 Mar 2011, 22:44

to moze taka benzynka [link do oferty na Allegro wygasł]
Biedrona
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: rzeszow
Auto: Honda accord VII

18 Mar 2011, 00:26

Ile robisz km rocznie że chcesz diesla? :)
Jeżeli coupe to raczej nie w dieslu, albo jedno, albo drugie.
Tak jak kolega, polecam Civica. Od siebie dorzuce Forda Focusa i Renault Megane z hatchbacków. A jeżeli coupe to za 20 tys. kupisz spokojnie Mercedesa W124 z pełnym wyposażeniem.
karolek26
Nowicjusz

Miejscowość: Piastów

18 Mar 2011, 13:38

karolek26 napisał(a):Ile robisz km rocznie że chcesz diesla? :)
Jeżeli coupe to raczej nie w dieslu, albo jedno, albo drugie.
Tak jak kolega, polecam Civica. Od siebie dorzuce Forda Focusa i Renault Megane z hatchbacków. A jeżeli coupe to za 20 tys. kupisz spokojnie Mercedesa W124 z pełnym wyposażeniem.

W tamtym roku zrobiłem 35 tys. km ale myśle, że jak będę miał swoje auto to będę robił jeszcze więcej :) Zastanowie sie nad tą Hondą daliście mi troche do myślenia, może uda mi się w końcu coś postanowić :]
Pozdrawiam
Patryk20
Nowicjusz

18 Mar 2011, 14:02

Ford Focus ST - 170 koników :)

W tej cenie nie znajdziej bardziej sportowego auta rocznikowo
kevinek

18 Mar 2011, 15:45

kevinek napisał(a):Ford Focus ST - 170 koników :)

W tej cenie nie znajdziej bardziej sportowego auta rocznikowo

Tylko nie wiem czy uda mi się utrzymać taki samochód bo napewno sporo pali ;/ raczej tego nie będę brał pod uwage.
A co sądzicie o Toyocie Celice, lub o Bwm e46 w Dieslu ?
Pozdrawiam
Patryk20
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BMW Concept CS 2007
    BMW Concept CS to wizja czterodrzwiowego samochodu, który łączy w sobie prestiż luksusowego Gran Turismo z fascynującym urokiem sportowego samochodu o wysokich osiągach. Ekspresyjny design, wyselekcjonowane materiały ...

18 Mar 2011, 16:29

2.0 136km (VP) w E46 cały osprzęt Boscha, ale późniejszą wersja na CR 150km będzie ciężko wyrwać w dobrym stanie. Więc warto się nad nią zainteresować.
adammtv
Aktywny

Miejscowość: Złoty Stok

19 Mar 2011, 21:31

Po przemyśleniach i rozważaniach doszedłem do wniosku, że kupuję sportowe auto i będzie to Toyota Celica lub Audi TT w zależności na jakie auto trafie takie kupię. Może ktoś u was w mieście sprzedaje któreś z tych aut ?
Pozdrawiam
Patryk20
Nowicjusz