Audi TT koszty utrzymania

29 Gru 2021, 12:21

Przeglądane były różne fora grupy opinie na temat tego autka intensywnie wracam i dowiaduję się o audi tt info o wszystkim.Teraz ten czas wrócić znów i poczytać posprawdzać dowiedzieć się.

Interesują mnie koszty eksploatacji
co najczęściej się psuje ?
Problemy z jakimi TT się boryka i na co zwracać uwagę przy kupnie i gdzie najlepiej szukać TT.

Najlepiej moim zdaniem to na grupie fb miłośników Audi TT gdzie nie zdarza się kogoś na minę wbić, jednak dystans trzymać trzeba :)

Nigdy nie miałem do czynienia z Turbo więc jak dbać i pilnować by żywotność była jak najdłuższa bo turbo jak się zaniedba to spory koszt, tyle co o tym wiem :)

Czy nadaję się na Daily(chociaż w tym temacie bez znaczenia bo i tak bym kupił gdyby było przeciwnie) Marzenie po prostu od wielu lat więc nie odpuszczę.

Wiele odpowiedzi na te pytania już znam bądź po części.Jednak chcę to teraz poskładać w całość i zebrać opinie w jednym miejscu jak to się zmieniło przez rok cenowo jakościowo i tak dalej.

Dopowiem jeszcze BUDŻET 30K

Audi TT służyło by mi na daily jakieś 700km miesięcznie do 1000km max :D :x
Retr0
Obserwowany

22 Kwi 2023, 06:15

Spory koszt Kolego bedziesz miał wtedy,gdy kupisz zaniedbane Padło,może wyglądać pięknie ale bądż ostrozny,oby nie było tak,jak w przypadku AUDI Q8 na YT,20004 r kupione za 30 tyś zł,nabywcy wydawało się,że kupił igłę,mechanik wstępnie wycenił koszt ogarnięcia auta do spokojnej eksploatacji na 100 tyś zł,co prawda silnik 4.2 TDI,ale kupujący nie miał świadomości w co się wpakował,czym był zwiedziony?! Oczyma,drugi miał więcej szczęścia,koszt tylko 50 tyś zł,szrota kupił za podobną kwotę.W Audi TT masz sporo nieudanych silników,sensowny zakup to wersje z Quattro,bądż ostrożny.Wszystkie silniki lubią olej,kup konewkę i lejek,tam masz tylko jeden silnik pozbawiony tego nałogu,czyli 2.0 272KM oraz silniki 2.5 R5,jak widzisz pole manewru ograniczone.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

06 Maj 2023, 17:25

Audi Q7 oczywiście,dobrze,że każdy wie,że się pomyliłem:)
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexusy podatne na tuning
    Coupé LC i RC, limuzyny IS i LS, crossovery UX i NX czy nawet hatchback CT – samochody Lexusa wyróżniają się na ulicy. Ale dla tych, którzy chcą dodać im jeszcze więcej pikanterii, tunerzy mają ...
    Volvo V40 R-Design - sportowa odmiana nowego modelu
    Na targach motoryzacyjnych w Paryżu po raz pierwszy zostanie zaprezentowana sportowa odmiana nowego modelu Volvo V40 - R-Design. Auto ze zmienionym zawieszeniem i topowym silnikiem T5 o mocy 254 KM, będzie rywalizować ze ...