Audi TT mk2 2.0 tfsi problem z odpalaniem

19 Sty 2023, 18:25

Słuchajcie mam pewien problem z którym nie mogę sobie poradzić. Mam Audi tt mk2 2.0 fsi 147kw 2007 na początku miałem problemy z uruchamianiem czasem za drugim razem czasem chełtał troszkę zanim odpalił ale odpalał komputer pokazał 2 problemy.
P310B00 regulacja ciśnienia niskopaliwowego w trybie ogólnym 124, ciśnienie paliwa poza specyfikacją
P129E00 niskie ciśnienie paliwa za niskie
Wymieniony został filtr paliwa i jeden z problemów zniknął został tylko ten
P129E00 niskie ciśnienie paliwa za niskie
wszystko było ok odpalał troszkę czasem pochełtał ale odpalał za każdym razem do czasu aż przyszło mi go uruchomić na mrozie - 3 stopnie i koniec niebyło szans. Podłączyłem kompa jest jeden błąd i po skasowaniu go i ponownym uruchomieniu samochód odpala cały dzień aż znowu przyjdzie mróz i jest to samo. Dziwne jest to że po skasowaniu błędów auto odpala aż przyjdą mrozy i znowu pojawia się przedstawiony problem. Czy ktoś miał podobny bo nie wiem co mam robić?
Chaos44
Obserwowany

20 Sty 2023, 11:36

A było mierzone ciśnienie paliwa? Może faktycznie jest niskie?
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

20 Sty 2023, 13:19

Sprawdzenie ciśnienia paliwa będzie tu kluczowe do tego warto sprawdzić czy układ paliwa nie zapowietrza się. Tam nie ma czasem wstępnej pompy paliwa w baku i później masz chyba tą wysokiego ciśnienia.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

20 Sty 2023, 15:01

Dziękuję przekażę wszystko swojemu mechanikowi wiem że sprawdzana była pompa ta w baku i wymieniony filtr paliwa no i stary był niedokonca zakręcony brakowało jednej śrubki może dostawało się powietrze no i zamówiłem sensor ciśnienia paliwa nie jest drogi więc zobaczymy. Zapytam też o sprawdzanie ciśnienia paliwa. Dzięki i będę w kontakcie jak uda mi się coś zrobić
Chaos44
Obserwowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Renault Twizy w Łazienkach Królewskich
    Renault Twizy zostało zaprezentowane przy hipodromie w Łazienkach Królewskich, w czasie finałów zawodów jeździeckich w skokach przez przeszkody. Twizy daje początek nowej epoce pojazdów elektrycznych, ...