Autko do 10-12 tys. Potrzebuje dodatkowych opinii.

25 Mar 2009, 18:33

No tak nie bardzo mi sie seat widzi :P

A co sadzicie o peugocie 406 :>? Warto czy raczej sobie odpuscic ;>?
Jakby ktos widzial jakies fajne oferty z mazowieckiego to smialo :P moze jest cos czego nie widzialem :D

170 tys km to duzy przebieg jak na toyote corolle ?
Ostatnio edytowany przez Newbie88, 25 Mar 2009, 19:34, edytowano w sumie 1 raz
Newbie88
Nowicjusz

25 Mar 2009, 19:15

Moze jakaś honda?

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
NFSU9
Aktywny

Miejscowość: WWA
Auto: 350z
Silnik: 3.5v6 300km

25 Mar 2009, 19:20

ZAstanawialem sie nad accordem ale myslalem o czyms "bardziej" ekonomicznym :P
Newbie88
Nowicjusz

25 Mar 2009, 20:33

Newbie88 napisał(a):ZAstanawialem sie nad accordem ale myslalem o czyms "bardziej" ekonomicznym :P

2.0TDi z ogłoszenia mało pali, napewno vectra albo mondeo nie będą paliły mniej. Poza tym tu silnik jest bezproblemowy
NFSU9
Aktywny

Miejscowość: WWA
Auto: 350z
Silnik: 3.5v6 300km

25 Mar 2009, 20:39

Owszem ale ciezko dostac takie cudo ;) wedlug moich kryteriow na oto moto ->
Wyniki od 1 do 1 spośród 1 znalezionych pojazdów

Wiec nie ma wyboru ;)
Newbie88
Nowicjusz

25 Mar 2009, 20:43

170 tys. na Corollę to niewiele.Znam, egzemplarz w benzynie z przebiegiem 600 tys. nadal jeżdżący.
406 to jeden z najbardziej udanych modeli Peugeota.Z resztą zobacz ile ich śmiga na taksówkach, a to o czymś świadczy. :)
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

25 Mar 2009, 21:08

Jedyny chyba minus corolli ze dla mnie wyglada troche na auto dla dziadka xd
Newbie88
Nowicjusz

25 Mar 2009, 21:25

Moim nieskormnym zdaniem - chciałem Vectre - mam Primerke:D i jestem strasznie zadowolony. 1,6 16V - autko pali 8 litrów. od strony użytkowania - super
mateusz3112
Początkujący

18 Kwi 2009, 00:07

No wiec odkopuje mojego topa z racji ze juz zaczynam sie konkretnie od poniedzialku brac za poszukiwania auta :P mam nadzieje ze na weekend majowy wyskocze juz nowym autem :]

Trafilem na "fajnego" Nissana Primere 1.6 za 11 tys 1996 r. ma nieco ponad 100 tys przebiegu na zdjeciach wyglada interesujaco wiec chyba wybiore sie aby mu sie przyjrzec ;)
Dziwi mnie fakt ze nie wspomniane jest aby samochod byl garazowany a na stronce autocentrum.pl w testach jako najbardziej uciazliwa usterka widnieje karoseria a zaraz za nia zawieszenie. Cos mi to dziwnie wyglada ze samochod ktory nie byl garazowany no i ma juz jakby nie patrzec 13 lat mial nieskazitelny wyglad :D Obym sie mylil

Jakies opinie moze na temat tego modelu ;]? Na co zwrocic uwage przy ogledzinach :p? Ogolnie warto czy raczej nie ;p ? Jak z czesciami do nissana? [Jestem zielony w temacie samochodow, oczywiscie wezme ze soba mechanika :p ale chcialbym rowniez cos wiedziec zeby go ewentualnie przypilnowac ;P]
Bo patrze rowniez po Vectrach B ;p co lepsze ;]? No i troche korci mnie honda civic VI w sedanie ;d [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] ta mnie zainteresowala troche ;d

Ewentualnie jakies inne propozycje interesuja mnie raczej tylko sedany z racji na wielkosc xd

Ewentualnie jakby ktos widzial jakies fajne autko do 12 tys z woj mazowieckiego to bylbym wdzieczny za info :D
Newbie88
Nowicjusz

18 Kwi 2009, 10:34

Newbie zdziwiłbyś się ,moje samochody raczej w garażach nie stoją no może Renóweczka trochę.Ty myślisz,że samochody niegarażowane tak gniją?! Nie sądzę tak ,jeśli naturalnie są eksploatowane normalnie a nie stoją,najgorsza jest bezczynność ale jeśli w miarę jeżdzisz i osuszasz pędem wiatru samochodzik raz na jakiś czas to jakie mają być problemy z korozją?Nie ma skoków temeratur,woda tak się nie skrapla co do poglądów które samochody bardziej korodują ja mam swoje zdanie.Naturalnie kwaśne deszcze robią swoje.W zeszłym roku nie potrzebowałem Mercedesa ,stał mi pod chmurką całe 4 miechy ,od grudnia do końca marca,przykryłem go tylko plandeką kupioną za 30 zł w TESCO(wspaniała sprawa),po odkryciu samochodzik zastałem w takim stanie w jakim go zostawiłem,nawet plamki rdzy. :) Blacharz który robił mi budę 5 lat temu nie może się nadziwić ,ze te spawy tak doskonale się trzymają ,rdza nie ciupie ale cóz samochodzik jeżdzi a nie stoi ,nie jeżdzi tylko pod kościół i zpowrotem raz na tydzien,wtedy gniłby jak pomidor! :wink: Bez względu na to gdzie by stał.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

19 Kwi 2009, 00:41

11 tys coś troche drogo jak za 1996 rok
rustin
Aktywny

Auto: Mondeo MK3

20 Kwi 2009, 17:36

Moze i troche drogo ale juz sprzedany : D
Newbie88
Nowicjusz

20 Gru 2009, 17:42

Honda Civic bedzie samochodem godnym uwagi,równiesz nissan almera lub primerra.Zobacz ASTRE I z konca produkcji,jest godna uwagi,mondeo ma wiele usterkowosci wiec uwazaj a pozatym pozdrawiam
Kowalsky
Łukaszek
Początkujący

Miejscowość: Hajnówka