Auto zamierzam zmienic w okolicach czerwca więc narazie wybrałem tylko modele, które wstępnie by mi odpowiadały. W przyszłym miesiącu zamierzam pojeździc trochę po komisach i pooglądac interesujące auta. Może już na tym etapie któryś odpadnie albo też pojawi się nowy model w zainteresowaniu
![Uśmiechnięty :)]()
.
Odnośnie Volvo S40 II to zbudowane jest na płycie Focusa II więc jednego z lepiej prowadzących się aut kompaktowych. Komfortowa jest raczej pierwsza generacja. No i rozmiarami by mi najbardziej odpowiadało, bo jest tylko minimalnie większe od Toledo.
SAAB ma w sobie to "coś"
![Szczęśliwy :D]()
+ świetne silniki diesla i tanie części z Vectry C.
Honda i Subaru wiadomo minus za japońskie wykończenie wnętrza, natomiast plus za niezawodnośc. Mam tylko nadzieję, że nie rdzewieją jak inne japońskie auta. Dodatkowo Honda mało straci na wartości i pewnie nie było by problemów z jej odsprzedażą.
Audi może i ciężko znaleźc zadbane, ale jest ich najwięcej i myślę, że spośród kilku-kilkunastu obejrzanych egzemplarzy dało by się kupic coś sensownego. Plus za trwałe i raczej tanie w utrzymaniu silniki 1.9tdi oraz 1.8t. Dodatkowo myślę, że A4 najmniej by straciło na wartości i raczej bez problemów by się sprzedało. No i następne też będzie A4 tylko, że B8
![Cool 8)]()
.
Alfa 159 to ma w sobie jeszcze więcej w sobie tego "czegoś" niż SAAB
![Szczęśliwy :D]()
. Wbrew pozorom raczej by nie było by większych problemów z jej odsprzedażą. Rozmawiałem z właścicielami komisów i mówili oni, że ludzie dośc często pytają o ten model. Gorzej z utratą wartości i kosztami serwisowania. Te dwie rzeczy sprawiają, że skreślam Alfę do momentu aż zobaczę 159 na ulicy, wtedy uświadamiam sobie, że chyba nie chcę innego auta
Odnośnie najlepiej prowadzącego się auta:
[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]
Honda zaskoczyła mnie na minus.