Autko do 4000pln na KRÓTKIE codzienne dojazdy...

20 Lip 2008, 09:42

za 7k możesz juz znaleźć ibize, tak zdecydowanie 1.4 albo 1.9 (T/S)di ale ubezpieczenie juz większe, zależy więc jaka różnica w cenie. mi z moich obliczeń przy 6000km rocznie zwracało by sie za diesla 412zł ROCZNIE. wiec patrząc na roznice w cenie troche ponad 1000zł w wypadku dieslu to prawie 3 lata no i koszt ubezpieczenia jeszcze.

tak to jest to sama baza co polo/golf wiec trwały i tani w naprawie ze względu na duża ilosc zamienników
bleys
Nowicjusz

21 Lip 2008, 20:52

same VW! a dlaczego nie jakiś Opelek? Ja miałem Astrę 1,4 kombi, potem Golfa 1,9diesel, a teraz znów Astrę 1,6 + LPG. wszystkie auta z 1993roku. moje zdanie jest takie - nie ma jak Opel! (miło się jeździ, mięciutko, dużo schowków. a golf...twardy, sztywny i jedna kieszonka w tunelu środkowym) może na przyszły rok będzie już Vectra 2,0 z 1997r
pozdrawiam motomaniaków
ali1983
Nowicjusz

Miejscowość: elbląg

23 Lip 2008, 12:56

ali1983 napisał(a):same VW! a dlaczego nie jakiś Opelek? Ja miałem Astrę 1,4 kombi, potem Golfa 1,9diesel, a teraz znów Astrę 1,6 + LPG. wszystkie auta z 1993roku. moje zdanie jest takie - nie ma jak Opel! (miło się jeździ, mięciutko, dużo schowków. a golf...twardy, sztywny i jedna kieszonka w tunelu środkowym) może na przyszły rok będzie już Vectra 2,0 z 1997r

Zapomniałeś dopisać, że w Oplach większość karoserii była w orginalnym kolorze rudej rdzy. Proszę, nie pisz takich głupot.
Rodri94

24 Lip 2008, 16:44

Rodri94 może jak nie dbałeś o swoją furkę to teraz tak masz :lol: ja nie narzekam!!! pozdrawiam
pozdrawiam motomaniaków
ali1983
Nowicjusz

Miejscowość: elbląg

16 Sie 2008, 23:55

witam mam do sprzedania fieste 1.1 94 r w chrzanowie, uzytkowalem 2 lata i zrobilem zawieszenie uklad kierowniczy, zaplon, nakdkole, sprzeglo, akumlator wymienilem. Calosc wyniosla mnie jakie s 4 k pln, aktualnie zakupilem auto, jesli bylbys zainteresowany gg 1233707
tel 660908798 Cena 2100 zl (oc do kwietnia), i to pelen koszt auta (nie trzeba nic robic, zadnego rozdzadu, hamulcow)
Jak przyjedziesz z osoba, ktora bedzie wstanie ocenic stan tego auta to kupisz bez pytan.....
http://picasaweb.google.com/stefek1992/FordFiesta94
Pokojowe sily 52 armii
steefaan
Nowicjusz

18 Sie 2008, 16:55

na krotkie dystanse mozna sobie darowac gaz raczej ...

jaa bym wolal jakis samochod a nie golfa :lol:

uno z firkiem pod maska by dobre bylo

corsa 1,2 jest mulasta ale to dobra jednostka - znajomy ma ale bez gazu
liczy sie prawda, a nie plotki i stereotypy
Manfred
Aktywny

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Proace City
    Toyota Proace City jest zupełną nowością w ofercie Toyoty. Nowy model dołączył w 2019 roku do większego Proace i powiększa gamę dostawczaków Toyoty. Samochód opracowano z myślą o użytkownikach potrzebujących ...
    Rajd Dakar to nie tylko zawodnicy i kibice
    Największe imprezy motoryzacyjne przykuwają uwagę całego świata wielkimi emocjami i świetną organizacją. Niewielu kibiców zdaje sobie jednak sprawę, jak ogromnym wyzwaniem dla organizatorów jest dopięcie wszystkiego ...

19 Sie 2008, 09:02

Manfred napisał(a):na krotkie dystanse mozna sobie darowac gaz raczej ...

jaa bym wolal jakis samochod a nie golfa :lol:

uno z firkiem pod maska by dobre bylo

corsa 1,2 jest mulasta ale to dobra jednostka - znajomy ma ale bez gazu

No tak corsa mulasta, a uno FIRE 1.0 OGIEŃ.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

19 Sie 2008, 09:18

a zebys wiedzial :wink:

potrafisz robic w zyciu cos jeszcze czy tylko krytykujesz

gosciu malo wiesz wiec sie nie odzywaj :roll: sie sklada ze corsa b z silnikiem 1,2 jest duzo bardziej mulasta jak uno 1,0 fire heh taka smutna prawda - wlosi jak cos robia to musi byc dobre - to jest u nich fajne ze niby mala moc a sympatycznie jedzie
Manfred
Aktywny

19 Sie 2008, 09:27

Manfred napisał(a):a zebys wiedzial :wink:

potrafisz robic w zyciu cos jeszcze czy tylko krytykujesz

gosciu malo wiesz wiec sie nie odzywaj :roll: sie sklada ze corsa b z silnikiem 1,2 jest duzo bardziej mulasta jak uno 1,0 fire heh taka smutna prawda - wlosi jak cos robia to musi byc dobre - to jest u nich fajne ze niby mala moc a sympatycznie jedzie

Mam rozumieć, że piszesz o Bugatii, Lamborghini, Ferrari, Maserati itp.?

No sorry, ale taczka pozostaje taczką, 17s do setki, czy 19 jak ta corsa 45km to i tak żal. Tak się składa, że użytkowaliśmy w rodzinie uno 1.0 fire i wiem co nieco na ten temat. Z miejsca to może nawet nieźle ruszało, ale potem już słabo. Ty jednak się nie odzywaj może jak masz jakieś bzdury wypisywać. Rozumiem, że jesteś fiaciarzem, jakich znam trochę, ale trochę obiektywizmu nikomu nie zaszkodziło jeszcze. Prawda jest taka, że połowa fiatów, nie wiem jak te najnowsze, ma źle dobrane parametry silnika do masy budy co wiąże się ze słabym stosunkiem osiągi/spalanie.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

19 Sie 2008, 09:31

malo wiesz i tyle :lol: znam goscia co ma opla corse b 1,2 a wczesniej mial uno 1,0 fire tyle ze zanidbane i dosc konkretnie gnilo to zmienil na opla w lepszym stanie i stwierdzil ze firek przy tym to rakieta no ale ty wiesz swoje

w tamtym stwierdzeniu chodzilo mi o silniki one czesto z malych mocy sa dynamiczne z reszta wloskie silniki zawsze byly dobre :wink:
Manfred
Aktywny

19 Sie 2008, 09:38

Bywa, że są dynamiczne z małych mocy, bo są po prostu małe i wtedy to naturalne. Jednak rzadko to się przekłada na praktyczne osiągi, zwłaszcza w trasie. A jakbyś chciał wiedzieć to wiele silników, tych do 1.2, o ile mi wiadomo fiat robił na bazie starego silnika od Zastavy, który był rozwiercany i przerabiany. Stąd potem takie bajery, typu siena 1.2 i spalanie 10 litrów w mieście przy bucie.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

19 Sie 2008, 09:46

oj no z koncowka postu to pojechales na maxa :lol:

co ty gadasz wogole mowie ci nie patrz w tabelki i dowiedz sie czegos
Manfred
Aktywny

19 Sie 2008, 09:51

Jeżeli moi dwaj znajomi, użytkujący Fiat Siena 1.2 8v 75km są dla Ciebie tabelkami to pozdrawiam. Jeden ma w benzynie - chlapie mu 8 litrów przy normalnej jeździe w mieście, przy bucie do 10. Drugi ma w gazie - pali mu 10 litrów gazu przy normalnej jeździe w mieście. Ostatnio chwalił się, że w trasie mu wziął 9 i dla niego to dobry wynik :roll: , stąd u mnie pojęcie fiaciarz - fanatyk i widzę, że możesz pasować do tej grupy. Jak takie wyniki mają się do osiągów, pojemności silnika i wielkości auta?
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

19 Sie 2008, 09:56

co oni do balu leja i co im zrobili :lol: albo stoja w korkach i inne auto by im podobnie spalilo :lol:

a za miastem ile pali ???

i ile wg ciebie powinien spalac silnik o mocy 75 koni zwlaszcza w dosc masywnym samochodzie
Manfred
Aktywny

19 Sie 2008, 10:05

Po prostu silnik nie jest zbyt udany i co gorsza nie nadaje się do napędzania sieny, bo jest za mały, stąd takie wyniki w spalaniu. Koledzy jeżdżą normalnie po trójmieście, czasem w korku pewnie stoją, ale rzadko.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika