Autko do 6/7tys.

03 Sty 2009, 12:25

Witam. Chciałbym kupić autko do 6/7tys. jakieś oszczędne Benz.+LPG lub Diesel. Mała pojemność, ponieważ ma tym jeździć moja żona. Autko nie będzie jeździło nigdzie w trasy. Dziennie robi jakieś - 20km. Ma być mało awaryjne, ponieważ w poprzednie autko było jak skarbonka. Co do marki nie zastanawiałem się. Jakieś propozycje ?
BRIAN842
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków

03 Sty 2009, 13:13

może jakiś opel corsa z pierwszych lat produkcji, silniki 1.2 lub 1.4 w miarę ekonomiczne a i ewentualne cześć są bardzo powszechnie dostępne. Można tez poszukać vw polo ale to już bardziej wydatek koło 8tyś za w miarę zadbany egzemplarz, silnik 1.0 lub 1.4
rafaello7
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Częstochowa

03 Sty 2009, 13:39

Corsa by mi odpowiadała. Myślałem też o sprowadzeniu z niemiec tam są lepsze drogi i zadbane autka.
BRIAN842
Zaawansowany
Awatar użytkownika

03 Sty 2009, 14:35

polecam skode felicje, smigalem jakis czas wczesniej moi rodzice auto mialo u nas nastukane cos ok. 160tys. i nic nigdy sie nie wydarzylo, 1,3 benz. w gazie bedzie ekonomiczna:)
radzio000
Początkujący

Miejscowość: ww

03 Sty 2009, 16:21

Nie polecam aut z pierwszego roku produkcji. Rozejrzyj się za jakims japonczykiem, np. nissan almera 1.4 bardzo rozsądne autko. Przy tym przebiegu jaki robi twoja zona to nawet bez gazu mozna brac.
NFSU9
Aktywny

Miejscowość: WWA
Auto: 350z
Silnik: 3.5v6 300km

03 Sty 2009, 18:52

No racja. Ale zawsze jest oszczędniejszy na gazie.
BRIAN842
Zaawansowany
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi A3 e-tron ma 204KM i zużywa zaledwie 1,5l na 100 km
    Audi prowadzi intensywne prace nad elektryfikacją napędu przy pomocy hybrydowej techniki plug-in. Na tegorocznym Międzynarodowym Salonie Samochodowym w Genewie, producent zaprezentuje Audi A3 e-tron. Moc systemowa samochodu ...
    Kalkulator czasu podróży
    Kalkulator czasu podróży może być przydatny dla osób planujących dłuższe trasy, w tym wakacje, wyjazdy służbowe czy też przeprowadzki. Dzięki kalkulatorowi, można oszacować, ile czasu zajmie dana trasa i zaplanować ...

03 Sty 2009, 22:59

Myślałem jeszcze o Passacie B3 , Golfie II, Polo itp. ale nie wiem czy w tej cenie się wyrobie. Chyba jednak będę szukał w corsie. Myślałem również nad cinquacento lub citroen saxo. nie wiem jak z tymi samochodami
BRIAN842
Zaawansowany
Awatar użytkownika

03 Sty 2009, 23:06

A dlaczego nie może być diesel?Mniej palą taka corsa to bierze średnio 4-4.5l ropy(chyba 90-konne).
motorro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Ziemia Lubuska/Dolny Śląsk

03 Sty 2009, 23:38

jak juz nie chcesz felicji ktora radze to zastanow sie na seicento a nie cinquecento tak jak piszesz, samochod maly zwinny bezawaryjny (sprawdzilem) jak go zagazujesz to za przyslowiowa piatke gazu cala polske przejedziesz:) dla kobiety idealny
radzio000
Początkujący

Miejscowość: ww

04 Sty 2009, 01:14

BRIAN842 napisał(a):Witam. Chciałbym kupić autko do 6/7tys. jakieś oszczędne Benz.+LPG lub Diesel. Mała pojemność, ponieważ ma tym jeździć moja żona. Autko nie będzie jeździło nigdzie w trasy. Dziennie robi jakieś - 20km. Ma być mało awaryjne, ponieważ w poprzednie autko było jak skarbonka. Co do marki nie zastanawiałem się. Jakieś propozycje ?

polecam jaką mała renault od rocznika 2001 lub autko japończyk, akuratne dla Kobiet.
AutoMapa Prowadzi
Subskrypcje
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Bydgoszcz

04 Sty 2009, 01:16

BRIAN842 napisał(a):Witam. Chciałbym kupić autko do 6/7tys. jakieś oszczędne Benz.+LPG lub Diesel. Mała pojemność, ponieważ ma tym jeździć moja żona. Autko nie będzie jeździło nigdzie w trasy. Dziennie robi jakieś - 20km. Ma być mało awaryjne, ponieważ w poprzednie autko było jak skarbonka. Co do marki nie zastanawiałem się. Jakieś propozycje ?

Sugeruję raczej Toyota zazwyczaj nie ma problemów z prowadzeniem awaryjnością w sam raz dla Kobiety, a co ważne z pewnością spodoba jej sylwetka.
AutoMapa Prowadzi
Subskrypcje
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Bydgoszcz