Co wybrać ??? Zakup w Anglii

27 Gru 2008, 03:00

Witam

Mam dylemat w wyborze samochodu, trochę za duży wybór jest w dzisiejszych czasach i sam nie wiem, na który się zdecydować.

Moje oczekiwania to przede wszystkim musi to być diesel, kombi, napęd najlepiej na 4 koła lecz niekoniecznie musi być, rocznik miedzy 2004 a 2006. Na cenę nie zwracam uwagi, ponieważ mieszkam w Anglii więc raczej nie ma co porównywać do cen w Polsce.

Troszkę pogrzebałem i mam poniekąd parę faworytów:

Audi A6 2.5 TDI Quattro
Audi A4 2.5 TDI Quattro
Honda Accord 2.2 CTDI Executive
Toyota Avensis 2.2 D-4D T3
Volvo V50 2.0 D
VW Passat 2.0 TDI

W sumie każde z tych aut mógłbym kupić lecz najpierw chciałbym się poradzić, które byście wybrali jeśli by to był wasz wybór zakładając, że każdy z tych aut ma jednakowy przebieg np. 100 tyś km.

Najbardziej zależy mi na opinii pod względem eksploatacji, awaryjności bo to jest chyba najistotniejsza sprawa w/g mnie. Dodam także iż wszystkie te auta można kupić mniej więcej w tej samej cenie w przedziale od 5000 tyś GBP w górę

Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi
tomdoe
Nowicjusz

Miejscowość: Glasgow

27 Gru 2008, 09:04

Audi A6 2.5 TDI Quattro
Audi A4 2.5 TDI Quattro
Volvo V50 2.0 D
VW Passat 2.0 TDI

Ja bym wybrał honde, albo toyote, dlaczego? bo honda ma świetny silnik i trwały a poza tym jest bardzo ładna, i to samo jeżeli hodzi io toyotę, a czemu nie audi z tdi, bo silnik 2,5 tdi nie jest taki dobry jak słynne 1,9
i jest drogi w eksploatacji wiem, co pisze, bo mój ojciec jest zwolennikiem tdi i miał kilka aut w tym, audi a6 2,5 tdi i t4 2,5 tdi i w każdym był problem z turbiną i przepływomiżem i koszta serwisu w porównaniu do 1,9 są dużo większe
bols
Nowicjusz

27 Gru 2008, 10:33

Osobiście jak bym nie brał w breaku to była by to honda accord :D Zawsze mi się podobała :D

Jeśli zaś miał bym wybierać w breaku :D bezapelacyjnie Audi A6, te samochody mają coś w sobie :D

Pozdrawiam :D
Prezes93
Nowicjusz

Miejscowość: Antwerpia

27 Gru 2008, 11:01

bols napisał(a):, a czemu nie audi z tdi, bo silnik 2,5 tdi nie jest taki dobry jak słynne 1,9

od 2004r w silniku 2.5tdi wyeliminowano wady z poprzednich lat więc jak diesel to tylko 2.5tdi i do tego audi a6 :lol:
rafaello7
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Częstochowa

27 Gru 2008, 11:31

Honda Accord 2.2 CTDI Executive nie ma innej opcij moim zdaniem:)
Rasiu_15
rasiu_15
Początkujący

Miejscowość: Olecko

03 Sty 2009, 09:32

Zgadzam się z tobą Rasiu i tak właśnie zrobię :)
tomdoe
Nowicjusz

Miejscowość: Glasgow
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

04 Sty 2009, 01:28

tomdoe napisał(a):Witam

Mam dylemat w wyborze samochodu, trochę za duży wybór jest w dzisiejszych czasach i sam nie wiem, na który się zdecydować.

Moje oczekiwania to przede wszystkim musi to być diesel, kombi, napęd najlepiej na 4 koła lecz niekoniecznie musi być, rocznik miedzy 2004 a 2006. Na cenę nie zwracam uwagi, ponieważ mieszkam w Anglii więc raczej nie ma co porównywać do cen w Polsce.

Troszkę pogrzebałem i mam poniekąd parę faworytów:

Audi A6 2.5 TDI Quattro
Audi A4 2.5 TDI Quattro
Volvo V50 2.0 D
VW Passat 2.0 TDI

W sumie każde z tych aut mógłbym kupić lecz najpierw chciałbym się poradzić, które byście wybrali jeśli by to był wasz wybór zakładając, że każdy z tych aut ma jednakowy przebieg np. 100 tyś km.

Najbardziej zależy mi na opinii pod względem eksploatacji, awaryjności bo to jest chyba najistotniejsza sprawa w/g mnie. Dodam także iż wszystkie te auta można kupić mniej więcej w tej samej cenie w przedziale od 5000 tyś GBP w górę

Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi

Stawiam na:

1. Audi A6 2.5 TDI Quattro (to samo co VW, ale obudowa inna)
2. VW Passat 2.0 TDI
3. Toyota Avensis 2.2 D-4D T3
4. Volvo V50 2.0 D

Pamiętajmy że na wyspach eksploatacja auto jest nieco inna niż w niemczech, wyspiarze nie umieją dbać o serce auta, uważaj ze szczególnością, jeśli jesteś dobrym mechanikiem to będziesz wiedział co zrobić.
AutoMapa Prowadzi
Subskrypcje
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Bydgoszcz