Autko (rocznik 98-99) za 10-11k dla młodej kobiety

07 Kwi 2008, 01:16

Witajcie, mam nadzieję, że podsuniecie mi jakieś pomysły. Otoż ta młoda kobieta "napaliła" się na Peugeota 206. Ale z tego co słyszałem, czytałem - jest awaryjny. No ale wiadomo jak z kobietami;).
Mam więc parę pytań:

Czy faktycznie 206 jest awaryjna, a części są drogie (w porównaniu z innymi autami tej klasy)?

Co jest lepsze: R. Clio, 206 czy Punto II? Co byście wybrali i dlaczego?

No i jakie inne auta proponujecie?

Jeżeli chodzi o wymagania, to nie ma to być żadne auto o charakterze sprotowym, żadne starsze BMW ani nic takiego. Auto ma być "ładne" (jasne, rzecz gustu), ale chodzi przede wszystkim o w miarę nowoczesny wygląd (dla niej w tej kategorii prym wiedzie 206). No i ma mieć 2 poduchy - reszta jest mniej ważna

Dzieki za wszelkie odpowiedzi i podpowiedzi.
Pozdrawiam
Maci
Nowicjusz

07 Kwi 2008, 07:50

wiesz ja bym sie powaznie zastanowil nad 206. niektore modele naprawde sa awaryjne zwlaszcza elektronika.
stasiowski121

07 Kwi 2008, 16:16

Jasne, zgadzam się z tym, że 206-tka w swojej klasie jest najładniejsza. Proponowałbym zastanowić się jednak nad VW Polo, ewentualnie nad Renault Clio lub Oplem Corsą.

Jeździłem 206-tką, to auto ma swój styl i urodę, ale niestety cierpi jego zawieszenie. Oczywiście - zawsze można zaryzykować, nie każdy egzemplarz musi mieć takie przypadłości... .
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

07 Kwi 2008, 22:14

Zgadzam się z kolegą! Również proponuję VW Polo. Co do 206 to odradzam. Fakt jest ładny, ale to wszystko! Kiedyś dużo firm kupowało dla swoich przedstawicieli handlowych te auta, ale szybko się wycofali ze względu na awaryjność. Teraz jeżdżą same Yarisy i Corolki.
mistrz27
Początkujący

08 Kwi 2008, 10:26

A ja inaczej - Lancia Y - bardzo ładny, wygodny samochód z naprawdę świetnym wyposarzeniem i dobrym kopem (silnik 1.2 16v 86KM - polecam). Spokojnie kupisz takiego w takim roczniku i jak poszukasz to z w miarę pełnym wyposażeniem (klima, komputer, może nawet skórka, elektryka to jest w standardzie). I niech nikt mi nie woła że awaryjny bo to bzdura - sam mam taki samochód i od dwóch lat nic się nie dzieje. Inni Ygrekowcy też nie narzekają. Części też są tanie, bo samochód jest robiony na płycie Punto (tylko blacha droga z tego co wiem). Acha jeszcze jedna zaleta - najwygodniejsze fotele w jakich siedziałem w samochodzie 8)
Lancia, lancia i jeszcze raz... saab :)
fennec
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Renault 5 super production
    To jedyny egzemplarz Renault 5, który w pełni zasługuje na nazwę "super production". Opracowano go w 1987 roku do startu w wyścigach. Jest napędzany 4-cylindrowym turbodoładowanym silnikiem o mocy 370 koni. W latach ...