Problem Z Polonezem :( Pomocy

30 Mar 2008, 14:39

Otoż tydzień temu odebrałem prawo jazdy, zrobilem je za własne zarobione pieniądze bo ojciec się czepiał. Wszystko super tylko teraz nie chce mi dawać Poldka chociarz sam nim nie jeździ. Sprawa jest taka

mam Poldka z 99r 16. gsi poldek ma alarm i Immobilajzer. immbobilajazer nauczyłem się odłączać chociarz sporo sie naszukałem;] . problem w tym że ojciec ma jeszcze jakies zabezpieczenie i poldek nie chce odpalic . Dodam że jest w gazie i nie chce odpalic ani z tego ani z tego. Zastanawiałem sie czy to moze dotyczyc alrmu otoż na pilocie mam dwa przyciski jeden ma napis ee i ten rozlącza alarm. drugi ma narysowany kluczyk i jakis głośniczek;] tego drugiego jeszcze nie wciskalem bo sie boje;] Moze macie jakies pomysly co to moze byc. Dodam jeszcze że on to robi nie wychodząc z samochodu czyli klemy itp nie wchodza w rachube. Mam duzo czasu żeby próbować bo nie ma go ciągle w domu;]
sebastianflip
Nowicjusz

30 Mar 2008, 15:55

Odciecie zaplonu, mozliwe
Bigstar
Początkujący

30 Mar 2008, 16:03

od tego o ile sie nie myle jest odpowiedzialny imobilajzer . Wiec to chyba nie to..?
sebastianflip
Nowicjusz

30 Mar 2008, 18:27

Nie wiem,czy zdajesz sobie sprawę,ale próbujesz ukraść ojcu samochód...Mam tylko nadzieję,że jak ci się uda,to będziesz miał wymagane dokumenty tego samochodu?
A tak z ciekawości zapytam,jak rozłączyłeś w nim ten immobilizer?Możesz to opisać?
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

30 Mar 2008, 18:44

Nie moge tego opisac bo to magiczny punkt w samochodzie teraz to ty probujesz ukraść czyjegos poloneza...a dokumenty czyli przegląd i ubezpieczenie są wazne bo sam o to zadbałem nie chcesz pomóc to lepiej nic nie pisz chyba ze jestes z policji
sebastianflip
Nowicjusz

30 Mar 2008, 21:04

poszukaj pod kierownicą gdzieś po siedzeniem gdzieś blisko pasażera tylko dokładnie jakiegoś pstryczka przełącznika albo czegoś w tym stylu!
Szatek
Aktywny

Miejscowość: Elbląg
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jazda w klapkach lub boso - to niebezpieczne!
    Zwłaszcza latem zdarza się, że kierowcy prowadzą samochód w nieodpowiednim obuwiu, takim jak klapki czy sandały na koturnie, a czasem nawet próbują obsługiwać pedały gazu czy hamulca bosymi stopami. Grozi to ...
    Jeszcze bardziej zwrotne: zawieszenie - Audi RS 6 Avant
    Zarówno przednia, jak i tylna oś nowego Audi RS 6 Avant to konstrukcje pięciowahaczowe, osobno pochłaniające siły wzdłużne i poprzeczne. Połączenia i ramy pomocnicze wykonane są głównie z aluminium. Rozstaw ...

31 Mar 2008, 22:18

Nie pytałem o to po to,żeby komuś ukraść Poloneza :) ,bo takich samochodów już się nie kradnie...Chodziło mi o to,jak to zrobiłeś,ponieważ immo nie da się odłączyć tak poprostu,wypinająć jakieś kabelki,czy je mostkując.Dlatego też przypuszczam,że twoim problemem jest nadal immo.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

03 Kwi 2008, 21:41

heheheh szkoda zachodu dla poloneza. daj sobie luz...
mario2433621
Nowicjusz

04 Kwi 2008, 00:32

Pamiętam kiedyś znajomy miał poloneza którego można było odpalić prawie każdym kluczykiem!! a nawet małym nożem xD
Szatek
Aktywny

04 Kwi 2008, 12:17

zamiast kombinować i narażać się na nieprzyjemności popracuj z 2 miesiące i kup sobie coś lepszego niż poldek :lol: ...chyba że tak bardzo chcesz mieć ten samochód to poszukaj w necie a kupisz go nawet za 1000 zł :D
Samochód jest bogiem, prędkość nałogiem, nitro zabawą a tuning podstawą ;-)
conest997
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 4
Miejscowość: Olsztyn
Auto: BMW E36 coupe 2.0 170 km

07 Kwi 2008, 22:33

pewnie, że immo nie da się tak prosto odłączyć. A napewno nie zrobi tego amator.
mistrz27
Początkujący

07 Kwi 2008, 23:30

mistrz27 napisał(a):pewnie, że immo nie da się tak prosto odłączyć. A napewno nie zrobi tego amator.

Dokładnie nie da się go tak łatwo odłaczyć ,a gdyby tak było to to by każdy kto by chciał ukraść samochód by sobie odlaczył immo , a wkońcu to ma chronić samochód pozdrawiam
Havez
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Siemianowice Daewoo Lanos 1,5SX

08 Kwi 2008, 00:05

Mistrzu pisze ze nie da sie tego odłączyć wiec to popsuj jakoś i twój starszy może wtedy to zdejmie u jakiegoś elektryka i będzie spox xD
Szatek
Aktywny