Witam!
Od jakiegoś czasu poszukuję autka za ok 4-5tys z gazem, jednak kwoty 5tys nie chcę przekraczać. Mam co prawda zebrane trochę więcej ale zostawiam to na naprawy po zakupowe i ubezpieczenie.
Samochód ma głównie służyć
![Wink ;)]()
Dojazdy do pracy, rodzina za miastem, czasem jakieś wypady (jestem z Gdańska). Z tego względu (tak jak wszyscy): chcę żeby mało palił i był tani w utrzymaniu
![Szczęśliwy :D]()
Super by było gdyby miał klimę, ale wiem, że może być ciężko w tej cenie - szczególnie gdyby klima miała działać...
Mam już pewne doświadczenie z astrami F: miałem 1.7 - uczyłem się na niej jeździć, chwilę była "moja", ale poszła na szrot po wypadku i teraz ojciec jeździ F-ką 1.6 a ja czasem pożyczam
Dlatego też rozglądałem się za astrą F i G. I zdecydowanie wolałbym "coś nowszego" czyli G
![Uśmiechnięty :)]()
Maluszki typu Corsa, Punciak, Polo odrzuciłem. Ale patrzyłem za Cordobą, Octavią, Golfem (nie składanym z dwóch...), Civiciem (ale wiem że na gaz trzeba uważać), Vectrą (słyszałem że są bardziej awaryjnie niż Astra...), czy też Meganką albo Laguną... ale...
O francuzach zbyt wiele złego się nasłuchałem i teraz nie jestem przekonany czy byłby to dobry wybór w tej cenie. A jakie Wy macie doświadczenia?
Generalnie stanąłem w miejscu Astra G z klimą i gazem albo coś "podobnego". Ale chciałbym "rozszerzyć" listę opcji, bo Asterek na pomorzu jest niezbyt wiele i pytam bardziej doświadczonych
![Uśmiechnięty :)]()
Co byście polecili?