Autko za 3-4tys dla kobiety z pazurem ;)

24 Kwi 2012, 13:06

Tutaj racja,znalezienie dobrego Golfa III z silnikiem 1.9 TDi będzie w kwocie 4 tyś zl naprawde bardzo trudne,wiec nie wiem czy warto. Druga sprawa to awarie silnika,bo w tych wiekowych dieslach właśnie tego bym się obawiał. Tigra jak dla mnie zdecydowanie odpada,fatalnie się prezentuje:)
Exedy24
Początkujący

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: AUDI A4

24 Kwi 2012, 18:46

Golf wyglada jak samochod, a Tigra jak pojazd kosmiczny (sa gusta i gusciki, akurat mi sie nie podoba), a opinia o czesciach to sprzed paru lat i napisalam, ze ponoc i ze prosze uprzejmie o poprawianie moich bledow, bo sie tak nie znam jak Wy Panowie, takze chill ;) Seicento jest ok, ojciec kiedys mial to poznalam go calkiem dobrze, tylko mi ten tyl nie odpowiada, za maly bagaznik a planuje robic kilka dluzszych tras w roku majac pasazerow i mase gratow ;) Mazda MX3 całkiem ciekawa, ale jak jest ze spalaniem i czesciami?
hotncold
Nowicjusz

Prawo jazdy: 09 02 2011
Auto: Chcę kupić ;)

24 Kwi 2012, 19:07

Części niestety nie są najtańsze(sam mam Mazde) ale masz już fajne prowadzenie i troche zrywu :D Trudno znalezc Mx3 w dobrym stanie ale warto poszukać, najlepiej silnik 1.6, w Mx3 jest mniej miejsca niż w seicento z tyłu :( Mam jeszcze dwie propozycje Ibiza 1.4 lub Colt 1.3(chociaż pewnie colt Ci się nie spodoba :D ) za tą kase to najlepsze opcje wg mnie, wiem, że minimum 1.6 miało być ale np Colt ma 75 koni więc najwolniejszy na drodze nie będzie
nitro
Zaawansowany

Miejscowość: znikąd

24 Kwi 2012, 22:20

Taki w sumie może być ten colt ;) a co do silnika to nawet nie na szybkości mi zależy tylko na przyśpieszeniu, żeby mi za długo nie mulił do każdego biegu, bo wg. mnie to zzera wiecej paliwa niz sama szybka jazda. Zakochalam sie w tej Mazdzie, ale widze ze to wyzwanie znalezc w dobrym stanie i to w gazien, nawet przejrzalam strony z ogloszeniami chociaz zakup planowany na czerwiec-lipiec. A porownywalnie jak wyglada sprawa z cenami czesci? Bardzo drogie, drogie czy srednie? No i co najczesciej psuje sie w nich? Miejsce z tylu mnie w sumie nie interesuje, problem pasazerow, ale bagaze to juz trzeba gdzie miec wlozyc ;)
hotncold
Nowicjusz

Prawo jazdy: 09 02 2011
Auto: Chcę kupić ;)

25 Kwi 2012, 07:35

Colta znajdziesz napewno w lepszym stanie niż Mazde... Części jak to do japończyków-cena średnia. Psuć się nie powinno dużo, bolączką będzie blacharka ale na pare lat napewno starczy :D 1.3 16v będzie przyśpieszał niezłe ale wiadomo od 100-120km/h nie będzie to wariat :wink: Mazdy są często już wysłużone ale warto szukać bo można coś trafić, silnik 1.6 16v byłby dobry, unikaj v6 bo koszty paliwa i eksploatacji będą wysokie , a taki Colt napewno w 7-8 l na 100km się zmieści
nitro
Zaawansowany

Miejscowość: znikąd
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

OffRoad Show Poland 2017
    Już po raz VI w Warszawie odbył się OffRoad Show Poland. Zwiedzający mogli oglądać najnowsze modele aut z segmentu 4x4, samochody przygotowane do turystyki oraz do sportu, quady, motocykle, kampery oraz zapoznać się z bogatą ...
    Pagani Huayra - centralnie umieszczony wydech
    Samochody ze stajni Pagani zawsze słynęły z ekstrawaganckiego wyglądu i nie inaczej jest w przypadku następcy modelu Zonda, czyli Huayry. Tak samo jak w Lexusie LFA, wszystkie końcówki wydechu włoskiego auta skupiono ...