Autko za niewielkie pieniądze za około 3 tyś.

05 Gru 2010, 12:47

Ja nie jestem ani dresem, ani "techno boyem", a golfem III jeździ mnóstwo różnych ludzi, a stereotypy mnie nie interesują :). No tak zrobie, tylko za każde badanie autka zapłące ze 100 zł , a przy moich 3tyś to jak obejrze z 3 sztuki to już mam mniej za wydatek, wiec trzeba na to uwagę zwrócic i zainteresowac się odrazu jakimś sensownym :). Dlatego dałem post . Celica się wyrórnia, a golfa ma 30% społeczestwa i to mnie ciągnie do toyotki. Tylko, cięzko będzie znalezc gotową do jazdy bez wkłądu finansowego, a z golfem jest odwrotna sytuacja. Noi jak zwykle dylemacik :cool:
;)
Poczatex
Nowicjusz

Miejscowość: Wałbrzych

05 Gru 2010, 12:52

Decyzja należy do Ciebie. Pamiętaj, że lepiej wydać 100 zł, niz potem pakować kupę kasy w samochód, jeśli okaże sie trefny :wink:
Ignorance is bliss...
pinio124
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gdańsk
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Opel Astra III
Silnik: 1.7 CDTi 100 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004

05 Gru 2010, 13:00

A może alfa romeo 145?

Tylko ma pewnie drogie i trudno dostępne częsci ?

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

[link do oferty na Allegro wygasł]
;)
Poczatex
Nowicjusz

05 Gru 2010, 13:24

A może Skoda Felicia ? :) Co prawda nie ma el. szyb i lusterek ale eksploatacja jest baaardzo tania.
MateoLBK
Nowicjusz

Miejscowość: Lębork

05 Gru 2010, 13:45

Skoda Felicia, mojego kumpla dziewczyna ma po rodzicach, rocznik młody z małym przebiegiem a wygląda jak po dwóch wojnach światowych, strasznie kiepściutkie auto. A co do tematu masz chłopie wymagania kosmiczne, 3 tys i samochód igiełka do jazdy, tani w eksploatacji i z przebiegiem mniejszym niż 230 tys - prosze Cie. Lanosa polece Ci bo w innym przypadku kupisz trupa, pojeździsz zadowolony 2 miesiące a potem zaczną się odzywać zużyte części i powstanie stereotyp kolejny, że dane auto awaryjne, takie i owakie.
havoc
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rzeszów
Auto: Porsche 911 Carrera 4 GTS
Silnik: 3.8 408 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

05 Gru 2010, 14:27

Poczatex- kup tą Siene i będziesz mieć problem z głowy :mrgreen:
Ignorance is bliss...
pinio124
Zaawansowany
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Zmiany w punktach karnych 2023 - powrót do przeszłości
    Ten rok to zdecydowanie czas zmian dla prawa ruchu drogowego w Polsce. Ponad dwa miesiące temu zetknęliśmy się z lawiną nowych regulacji, a już od 17 września 2023 roku, w życie weszła nowelizacja przepisów o punktach ...
    MORPHOZ - dane techniczne samochodu koncepcyjnego
    Samochód koncepcyjny Renault MORPHOZ z nadwoziem o długości 4,40 lub 4,80 m (w zależności od wersji) przy szerokości 2 m i wysokości 1,55 m to crossover z napiętymi i zmysłowymi liniami nadwozia. Jego stylistyka łączy ...

05 Gru 2010, 15:13

No wiem, że mam wygórowane oczekiwania, napisałem to wyżej już. Nie znasz mnie, wiec nie mów, ze po złym zakupie będe oczerniał daną marke ;) taki nie jestem, w takiej sytuacji raczej przyznam się do błędu i wyciągne wnioski ;) . No zastanowie się nad tą sieną, nie ejst to zły pomysł, chciałbym autkiem dojezdzic do wiosny bez większych awarii i ładowania w nie całej wypłaty, pozniej chciałbym je sprzedac, dołożyc oszczędności i kupic coś lepszego ;) niestety nie mam bogatych rodziców, którzy mi zasponsorują co bym chciał, więc musze sam do wszystkiego dojśc ciężką praca, a jak wiecie w wieku 20 lat nie jest to łatwe ;) .
;)
Poczatex
Nowicjusz

05 Gru 2010, 16:29

W sienie akurat znajdziesz elektrykę szyb i kilka innych, ciekawych rzeczy. Fiat Siena nie jest zbytnio awaryjna, więc nie musisz się martwić, że utopisz w niej wszystkie oszczędności :wink:
Ignorance is bliss...
pinio124
Zaawansowany
Awatar użytkownika

05 Gru 2010, 16:36

Ja powiem tak dobrej Bravy,Golfa III,Lanosa i japonców w tej cenie napewno nie kupisz a jeśli już to tak jak ktoś wyżej napisał,pojeżdzisz 2miesiące i auto zacznie sie sypać.Od siebie moge polecić Fiata Punto,Audi 80 B3,VW Passat B3 i ewentualnie jakiś Polonez :wink: mam namiary na jedną fajną Astre ale troche drogi byś miał bo stoi na śląsku.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM

05 Gru 2010, 17:19

havoc napisał(a):Skoda Felicia, mojego kumpla dziewczyna ma po rodzicach, rocznik młody z małym przebiegiem a wygląda jak po dwóch wojnach światowych, strasznie kiepściutkie auto. A co do tematu masz chłopie wymagania kosmiczne, 3 tys i samochód igiełka do jazdy, tani w eksploatacji i z przebiegiem mniejszym niż 230 tys - prosze Cie. Lanosa polece Ci bo w innym przypadku kupisz trupa, pojeździsz zadowolony 2 miesiące a potem zaczną się odzywać zużyte części i powstanie stereotyp kolejny, że dane auto awaryjne, takie i owakie.

To zależy jak kto dba... znam zdezolowane Audi i BMW.
Moja Felicia jest ok :) xD
Dobrą Felicie kupisz za ok 5-6 tyś zł

Za 3 tyś to tylko pozostaje Polonez od emeryta, ewentualnie Lada Samara (szukaj wersji eksportowej), ewentualnie Fiat 126 z 2000 roku
LOSMARCELOS
Początkujący

Miejscowość: 127.0.0.1

05 Gru 2010, 17:49

Tylko że maluch nie miał el.szyb,podobnie jak Łada Samara.

Znalazłem takie coś:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - do drobnych poprawek ale może warto troche dołożyć.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

05 Gru 2010, 18:17

Peugeot 106, 205, 405. W tej cenie można coś trafić.
dervu
Zaawansowany

Miejscowość: Lublin
Auto: Peugeot 106 XSi 16v
Silnik: 1.6 16v TU5J4
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 1992

05 Gru 2010, 20:33

barol91 napisał(a):Tylko że maluch nie miał el.szyb,podobnie jak Łada Samara.

Znalazłem takie coś:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - do drobnych poprawek ale może warto troche dołożyć.

Raczej w aucie za 3 tyś zł priorytetem powinna być zdrowa blacha i w miarę dobry stan techniczny.... Elektrycznie otwierane szyby to rzecz trzeciorzędna... Zresztą jak w starych autach elektryka siądzie trzeba się liczyć z kosztami...

Oczywiście kolega zrobi jak chce :)

Kolega kupił tanio Mazdę na full wypasie, ale częściej ją naprawia niż jeździ
LOSMARCELOS
Początkujący

Miejscowość: 127.0.0.1

05 Gru 2010, 20:41

Czasem trzeba doświadczyć rynku na własnej skórze, aby się przekonać. Sam to nieco przerabiałem. Później aż żal patrzeć jak od ciebie kupują takie autko na wypasie, a podłużnice krzywe i lakier złazi tu i tam. :???:
dervu
Zaawansowany

Miejscowość: Lublin
Auto: Peugeot 106 XSi 16v
Silnik: 1.6 16v TU5J4
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 1992

05 Gru 2010, 21:25

Kupując auto w tych pieniądzach trzeba sie z tym liczyć że auto nie jest pierwszej młodości i coś trzeba będzie do niego dołożyć,no chyba że sie trafi na okazje :mrgreen:
Barol
Awatar użytkownika