Auto 10 tys

15 Sie 2010, 23:16

Witam, zamierzam kupic nowe auto i dysponuje 10 tysiacami, rozgladalem sie za autami i moja uwage przykulo bmw 318 tds, fiat bravo, skoda fabia i nissan almera. Co mi polecicie? moze macie na mysli inne aute w tym przedziale cenowym? chodzi mi glownie o wygode, niskie spalanie i klime.
kopi
Nowicjusz

Miejscowość: tarnów

15 Sie 2010, 23:37

Tylko BMW łączy te 3 cechy, a ile robisz km rocznie?
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

15 Sie 2010, 23:41

mysle ze kolo 10 tys gdyz potrzebne mi auto zeby podjechac na uczelnie lub do dziwczyny zadko wyjezdzam gdzies dalej
kopi
Nowicjusz

15 Sie 2010, 23:56

To daj sobie spokój ze starym diesel'em. Pomyśl o małej benzynie albo LPG.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

16 Sie 2010, 00:09

to jakie auto polecasz? myslalem kupic auto nie starsze niz 98(disel lub lpg) i z tego co wiem disel mniej pali od benzyny dlatego pomysl na to bmw czytalem troche o tym aucie tez i niektorzy pisze ze sie psuje cos itp? moze pisze malo fachowo bo zabardzo nie znam sie na autach dlatego tez pisze na forach zebyscie mi cos doradzili zebym pozniej nie byl zawiedziony
kopi
Nowicjusz

16 Sie 2010, 00:50

Jak się nie znasz na autach i kupisz zmęczonego TDS'a to może pochłonąć kilka ładnych tysiaczków nim doprowadzisz go do ładu, po ilu latach zwrócą Ci się koszty tych inwestycji w różnicy na paliwie przy 10tys rocznie? Podobnie jest z innymi diesel'ami. Za te pieniądze ciężko Ci będzie dorwać E36 z końca produkcji, chyba że kompakta 318Ti, rozsądny wybór, a jak wstawisz sekwencję to będziesz jeździł niedrożej niż diesel'em, a odpada ryzyko kosztownych awarii i kupna auta z mega przebiegiem.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

16 Sie 2010, 11:55

Rozejrzyj się za Primerą i Civiciem za 10 tys może być nawet fajne autko
Dragus
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: ..:>>.?

16 Sie 2010, 12:05

co do bmw z tym gazem to moglby byc dobry pomysl tylko ciezko znalesc z gazem ewentualnie kupic benzyne za 8 tys i gaz wpakowac, honde z tego co patrzylem rocznik kolo 98-00 to juz powyzej 10 tys a nissan to zabardzo mi sie nie podoba taki troche dla ojcow
kopi
Nowicjusz

16 Sie 2010, 12:34

Peugeot 406 spełnia Twoje wymagania. Dobrze szukając powinieneś znaleźć również Astrę II/ Vectrę B w dobrym stanie. Również Ibiza II/FL będzie spełniać te kryteria. Mazda 323F również, link poglądowy ---> [link do oferty na Allegro wygasł]
"... wypadki drogowe powstają dlatego, że dzisiejsi ludzie jeżdżą po wczorajszych drogach jutrzejszymi samochodami z pojutrzejszą prędkością..."
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
Auto: VW T4/Audi 80 B4/Passat B3
Silnik: 2.5 TDI AXG
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

16 Sie 2010, 13:03

o ten seacik tez ladny a nie wiecie moze cos sie w nim psuje ? jaki silnik najlepszy?
kopi
Nowicjusz

16 Sie 2010, 14:36

Silniki w większości są produkcji VW, unikaj pojemności mniejszej jak 1.4 a generalnie wszystkie są dobre. Poczytaj opinie na autocentrum.pl.
Moim zdaniem to lepsza propozycja niż E36 które nie ukrywajmy swoje spali. Do tego czy to rok 93 czy 98 auto wygląda niemalże tak samo. Jak dla mnie wcale nie jest jakieś ładne. Do tego tylny napęd nieraz może więcej kłopotów przysporzyć niż korzyści.
Na Twoim miejscu bardzo poważnie rozważyłbym zakup właśnie tej Ibizy bądź Mazdy 323F.
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

16 Sie 2010, 14:52

Ibiza nawet nigdy nie stała obok wygodnego auta...
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

16 Sie 2010, 14:55

jiGsaw napisał(a):Ibiza nawet nigdy nie stała obok wygodnego auta...

Jak dla kogo, zależy co kto rozumie pod pojęciem wygodny samochód.
Jak dla mnie zawieszenie BMW nigdy wygodne nie będzie.
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

16 Sie 2010, 15:15

Kwestia upodobań ale przy Cordobie czy 323F, e36 będzie królem komfortu.
IMHO BMW to naprawdę wygodne samochody, nie wiem jak w modelach sportowych ale w zwykłych takich jak 3-er,5-er,7er to świetny kompromis pomiędzy pewnością prowadzenia a komfortem, nie jest twarde jest sprężyste.
Jasiek90
Stały forumowicz

Miejscowość: Zawichost
Prawo jazdy: 01 01 2001
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Chrysler PT Cruiser/Seat Arosa
Silnik: 2.4-152 KM/ 1.7 SDI
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

16 Sie 2010, 18:04

stasiowski121 napisał(a):
jiGsaw napisał(a):Ibiza nawet nigdy nie stała obok wygodnego auta...

Jak dla kogo, zależy co kto rozumie pod pojęciem wygodny samochód.
Jak dla mnie zawieszenie BMW nigdy wygodne nie będzie.

Najlepszy zawias na rynku i takie opinie? Jechałeś kiedyś BMW ze sprawnym, seryjnym zawieszeniem, nie sportowym mpakietowym, a tym bardziej jakimś złomem tuningowym? :shock: Ostatnio jechałem właśnie E46 i myślałem, że będzie słabo, bo auto miało nie dość, że 17' na niskoprofilowej oponie, to jeszcze runflaty, no i byłem w szoku, bo w 4 osoby zawieszenie lepiej wybierało nierówności niż seryjne mondeo mk3 w podobnych warunkach. Miałem też okazję podróżować piątkami i tam to już w ogóle jest poezja pod tym względem, auto płynie po drodze.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika