Nowe auto, do 45k

13 Sie 2010, 19:29

Samochód ma być rodzinny. Liczba drzwi: 4 lub 5, co najmniej 85KM, mało jeżdżenia po mieście - głównie trasa.
Na początku miałem smaka na forda fieste 1.4 96KM, ale po oględzinach na żywo, jest on dużo mniejszy niż to wygląda w katalogach. :mrgreen: Jestem trochę wysoki 195cm, więc ten wybór odpada. Ostatnio odkryłem dacie duster. Duży, tani ... Generalnie nie zbyt dużo informacji znalazłem na temat tego modelu. Czy to jest dobry wybór? Czy znajdę coś lepszego w tym przedziale cenowym?
Rabuchodonozor
Nowicjusz

Miejscowość: Polska

14 Sie 2010, 01:51

Jeżeli udało by Ci sie dozbierać jeszcze 3 tysiące to mógłbyś nabyć Kie Soul z klimą, elektrycznymi szybkami itp. Masz z tego co sie nie myle 7 letnią gwarancje, no i jest znacznie wieksza od Fiesty. :grin:
Diablos
Początkujący

Miejscowość: Jaroszowa

14 Sie 2010, 11:01

Nie kupisz nowego rodzinnego auta na trasy za te pieniądze... a wynalazki typu Dacia itp. sobie daruj... nie ma to jak nowe auto w cenie używanego, dlaczego musi być nowe? Za tą kasę kupujesz b. dobry kilkuletni samochód rodzinny, który jest wprost stworzony na trasę, a i tak przejeździ najpewniej nowe Dacie i inne podobne sokowirówki.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

15 Sie 2010, 11:37

jiGsaw napisał(a):Za tą kasę kupujesz b. dobry kilkuletni samochód rodzinny, który jest wprost stworzony na trasę, a i tak przejeździ najpewniej nowe Dacie i inne podobne sokowirówki.

O ile nie zaliczył wcześniej dzwona.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

15 Sie 2010, 21:26

Diablos napisał(a):Jeżeli udało by Ci sie dozbierać jeszcze 3 tysiące to mógłbyś nabyć Kie Soul z klimą, elektrycznymi szybkami itp. Masz z tego co sie nie myle 7 letnią gwarancje, no i jest znacznie wieksza od Fiesty. :grin:

Nie znam cennika KII, ale jeżeli to prawda to bym zakupił Soul'a :) Autko bardzo fajnie prezentuje się. Wyraźnie większe niż inne auta z podobnego segmentu, do tego oszałamiający wygląd... przynajmniej dla mnie.
jacek04
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kłodzko

15 Sie 2010, 21:28

cos z chevroleta ?
Papież? A ile on ma dywizji?

J. Stalin
emilo222
Aktywny

Miejscowość: kuj-pom inowrocław

16 Sie 2010, 11:14

aveo ? trochę dziwnie wygląda jakby ktoś na nim usiadł i się rozciągnął :mrgreen:
a nie za słaby silnik będzie? jak z awaryjnością ?
(wydaje mi się że Kia soul jest zdecydowanie za droga)
Rabuchodonozor
Nowicjusz

Miejscowość: Polska

16 Sie 2010, 11:33

W zaden nowy samochod bym sie nie pchal w tej kwocie.. Jak w ogole mozna myslec o dacii.

[link do oferty na Allegro wygasł]
mareczecki
Nowicjusz

Miejscowość: Białystok

16 Sie 2010, 11:42

ja bym Ci proponował lekko używaną Kie cee'd jako nowa ma 7lat gwarancji więc po kupieniu rocznej czy nawet dwuletniej będziesz miał jeszcze gwarancje na parę lat a samo autko nawet fajne np. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
luck112
Początkujący

Miejscowość: Wręczyca Wielka
Prawo jazdy: 10 02 2013
Auto: Renault Scenic III

16 Sie 2010, 11:45

Ten saab byłby dobry, tylko jak ze spalaniem?
1/4 MILI
skarbimierz
Początkujący

Miejscowość: Skarbimierz

16 Sie 2010, 11:58

Przy Twoich wymaganiach Dacia Duster jest naprawdę dobrą propozycją :smile:
bardzo fajny rodzinny samochód, duży, funkcjonalny, ładny i zapewne solidny.
Całkiem fajnie się nim jeździ.
Mnie ten samochód bardzo pozytywnie zaskoczył, zresztą nie tylko mnie redaktorzy z gazet i programów motoryzacyjnych też wypowiadają się o niej bardzo pochlebnie.
Sam idź do salonu i weź ją na jazdę próbną zamiast słuchać się właścicieli kilkunastoletnich "igiełek" którzy nie uznają innych samochód prócz swoich.
Jasiek90
Stały forumowicz

Miejscowość: Zawichost
Prawo jazdy: 01 01 2001
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Chrysler PT Cruiser/Seat Arosa
Silnik: 2.4-152 KM/ 1.7 SDI
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

16 Sie 2010, 20:55

Jasiek90 napisał(a):Przy Twoich wymaganiach Dacia Duster jest naprawdę dobrą propozycją :smile:
bardzo fajny rodzinny samochód, duży, funkcjonalny, ładny i zapewne solidny.
Całkiem fajnie się nim jeździ.
Mnie ten samochód bardzo pozytywnie zaskoczył, zresztą nie tylko mnie redaktorzy z gazet i programów motoryzacyjnych też wypowiadają się o niej bardzo pochlebnie.
Sam idź do salonu i weź ją na jazdę próbną zamiast słuchać się właścicieli kilkunastoletnich "igiełek" którzy nie uznają innych samochód prócz swoich.

polecam przejechać sie 2 letnim autkiem Daci masakra

polecałbym hyundaia i30
PISAĆ
klimakielce
Nowicjusz

Miejscowość: KIELCE