Auto 15-20 tys max.

13 Kwi 2018, 10:31

Ale ja nigdzie nie pisalem ze to zlo jakies te zmienne fazy, tylko ze gdzies czytalem ze bardziej awaryjne i drozsze w naprawach i tyle. ;)
Nie znajac sie szukam w necie i czytam co pisza i tym sie kazda nieswiadoma osoba sugeruje, tak zdobywa jakas tam wiedze. A ze czase zla np to nic sie nie da poradzic w internecie sa prawdy jak i klamstwa.

Troszke wyolbrzymiles moje wypowiedzi bo nie wymyslam tylko mowie to co czytalem ;).

I wyzej wklejalem tekst z jakiejs strony o autach a nie z forum, teraz wkleje kawalek :
Nie warto natomiast decydować się na motor 1,6 Ti-VCT, w którym bardzo często uszkodzeniu ulega system zmiennych faz rozrządu.

I powiedz mi czy laik szukajacy auta zdecyduje sie na ten silnik czy go odrzuci wybierajac zwykly ?. Bo jak dla mnie przestraszy sie tym tekstem ze bedzie mial awaryjny silnik i zrezygnuje.

Wiec ja tu nie podwarzam twoich wypowiedzi, poprostu gdzies tak wyczytalem a tutaj dowiaduje sie ze jednak nie ma co sie obawiac i jest inaczej.
matinek
Początkujący

Auto: nie mam

13 Kwi 2018, 10:41

Bo źle szukasz informacji i źle je traktujesz. Wyczytałeś jedno zdanie o fazach i od razu wystraszony. Podam Ci teraz zdanie dotyczące Corsy i daj znać, czy się nie przestraszyłeś:

"Silniki benzynowe są mało awaryjne. Jeśli pojawiają się kłopoty, to głównie ze strony zaworu EGR w układzie dopalania spalin. Zakłóca pracę silnika albo z powodu zapchania (wówczas wystarcza czyszczenie) albo z powodu awarii elektrycznego elementu sterującego (konieczna wymiana, kilkaset złotych). "

Kilkaset złotych za głupi EGR to może wyjść drożej niż jakaś delikatna naprawa tych faz (zazwyczaj tracą ciśnienie).

Tak czy siak, nie bój się tych faz i zaworków czy czujników. Każde auto je posiada. Powiem więcej, zmienne fazy są DOBRE, bo zmniejszają zużycie paliwa, poprawiają przebieg momentu itp (stare Civici są idealnym przykładem, jeżdżąc powoli palą mało, dając buta mają moc).

Wracając już do tematu, wolałbym Fiestę od Corsy, albo jak już Corsę to z czymś większym niż te 1.2.
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

13 Kwi 2018, 11:06

Oczywiscie ze to strasznie nie wyglada jak zawsze wszystko z czasem moze sie popsuc i nie jest to odstraszajace w zadem sposob.
W tamtym artykule poprostu wprost odradzali i dlatego tak czlowiek zaczyna sie zwyczajnie gubic.

Co do tematu i aut to oczywiscie mialem na mysli corse tylko i wylacznie z silnikiem 1.4 . Chodz wiekszoscw ogloszeniach to jest wlasnie 1.2 niestety.
matinek
Początkujący

13 Kwi 2018, 11:08

Dlatego powinieneś rozszerzyć ilość modeli, bo samej Corsy z dużym silnikiem to się naszukasz.
galakty
Forumowicz VIP

13 Kwi 2018, 11:14

W moim regionie w ogole malo aut , a liste zawezilem powiem sczerze bo im wecej mialem tym bardziej bylem nie zdecydowany a wole kupic cos co wybiore niz potem sie zastanawiac a moze trzeba bylo jednak tamten.

Na poczatku wymienilem swoje typy wiecej ich bylo niz te dwa ale tak stwierdzilem ze chyba zostane przy tych dwoch.
matinek
Początkujący

13 Kwi 2018, 12:37

Wrzucaj po prostu coś co Ci w oko wpadło i się oceni, nie ma sensu wypatrywać danego modelu z danym silnikiem.
galakty
Forumowicz VIP

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak bezpiecznie wykonać manewr wyprzedzania?
    Wyprzedzanie to niebezpieczny manewr, który polega na przejeżdżaniu obok pojazdu lub innego uczestnika ruchu poruszającego się w tym samym kierunku. W Polsce związane jest to najczęściej z chwilową zmianą pasa ruchu ...

22 Kwi 2018, 21:49

Witam co sadzicie o tym ?
[link do oferty na Olx wygasł]
matinek
Początkujący

22 Kwi 2018, 22:13

Na moje oko był tłuczony i sprzedawany chyba przez handlarza (od tych zapewnień autentyczności przebiegu śniadanie zwraca się samo)
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

22 Kwi 2018, 22:31

Tego to nie widze ale po sprawdzeniiu VIN przebieg sie nie zgadza jak i liczba wlascicieli. Ma 123 tys ostanio zarejestrowany przebieg.
matinek
Początkujący

23 Kwi 2018, 18:15

IMO to ziom na skp się po prostu pier**olnął przy wpisywaniu przebiegu.
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

24 Kwi 2018, 23:06

Nie wiem facet mowi ze pomylka ale jak wyglada na walniety to nie wiem czy sens ta oferte brac pod uwage.
matinek
Początkujący

25 Kwi 2018, 23:53

I szybko sie sprzedal.
matinek
Początkujący

18 Wrz 2018, 11:58

Co sądzicie o tym warto w ogóle z tym silnikiem czy lepiej 1.4 i czym się różnią wersje enjoy od cosmo ?
Opel Corsa Opel Corsa D Enjoy Salon Polska pierwszy właściciel
matinek
Początkujący

23 Wrz 2018, 23:57

Nikt nie chcial pomoc w poprzednim a co o tym myslicie ?
matinek
Początkujący

04 Paź 2018, 17:13

Interesuje Cie 3drzwiowa Corsa z 2007? Będę na dniach swoją sprzedawał
oskz
Obserwowany