Auto 4x4 co wybrać?

09 Lut 2011, 14:19

Jogi4x4, HDJ80 bodajże przed 96 rokiem :mrgreen: na długość sprawdź nie pamiętam czy to nie było do +3/4 cali :neutral: ewentualnie patrol Y60 chyba jest ciut dłuższy ale se ręki nie dam uciąć :mrgreen:
Karson, dzień dobroci.. nudziło mi się.. przerobiłem monciaka na lewą stronę... a co do picia to dopiero w przyszły weekend się cośniecoś szykuje :mrgreen:
BRODATY, nie przesadzajmy :mrgreen: Ty auto już masz :mrgreen: po co Cię mam zniechęcać :mrgreen:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

09 Lut 2011, 15:11

A HDJ 80 ma takie same czy inne niż J7? Bo na alledrogo różnie piszą. I to by było chyba najlepsze amorki z auta o podobnej masie z przodu, tylko muszę popytać sprzedawców ile to ma długości, ewentualnie jest jeszcze opcja przerobienia mocowania amora przy moście aby mocowanie poszło w górę ok 60-90mm i założenie dedykowanych Bilsteinów B4
Jedziemy wszędzie gdzie chcemy...bo chcemy....
Jogi4x4
Stały forumowicz

Miejscowość: PZL
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Galloper Pajero Avensis Vito
Silnik: TD/DI-D/D4-D/CDI
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna

09 Lut 2011, 17:30

pocieszny napisał(a):BRODATY, nie przesadzajmy Ty auto już masz po co Cię mam zniechęcać

Ja wcale nie przesadzam a wady i zalety swojego samochodu już poznałem więc nie ma obawy, że mnie zniechęcisz :wink:
nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem... ;)
BRODATY
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Muhlhausen ;)
Auto: Nissan Terrano II
Silnik: 2.4 KA24E 124KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Rok produkcji: 1995

09 Lut 2011, 19:28

Zniechęcasz się w momencie kupna nowej terenówki, ale miałem Samuraia to myślałem Patrol, ciężki, wolny, Samurai robi lepiej...ale jednak są i plusy Patrola któe dostrzegłem po zakupie...kurde nie muszę się cisnąc, wytrzymałe podzespoły, mogę się w nim wyspać a co za tym idzie na dalszą wycieczkę jechać a w błocie pomimo że mułek to jednak robi i do dobrze...choć pamiętam że jak zmieniłem Rakiete na pierwszego Samuraia to jakoś tak Rakieta wydawała się lepsza :mrgreen:
Jogi4x4
Stały forumowicz

09 Lut 2011, 20:09

Jogi4x4 napisał(a):ewentualnie jest jeszcze opcja przerobienia mocowania amora przy moście aby mocowanie poszło w górę ok 60-90mm i założenie dedykowanych Bilsteinów B4

Ja swoje mocowania przerobiłem ale u góry na ramie i zostawiłem oryginały, mniej roboty niż na moście
iro6
Początkujący
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1
Miejscowość: Dębno

09 Lut 2011, 20:55

W Samuraiu może tak ale nie w Patrolu, w Samcu przedni amortyzator masz szpilka-oczko a w Patrolu szpilka-szpilka a nie chcę ruszać niepotrzebnie ramy i tam rzeźbić przy moście łatwiej, ta masz jakby ceownik (U) którego ścianki są ścięte po kątem na to wystarczy dorobić deko mniejszy ceownik aby wszedł pomiędzy tamten i wsadzić go jako odwrotne U ścianki do siebie ładnie zespawać górę przewiercić i masz mocowanie amora wyżej o tyle ile chcesz.

[ Dodano: 9 Luty 2011, 19:56 ]
No i w Samcu masz mocowanie amora łapane U-boltami od resorów a w Patrolu masz na stałe do mostu :wink:
Jogi4x4
Stały forumowicz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Wyjazd na święta lub sylwestra samochodem
    Jeśli planujesz wyjazd na święta Boże Narodzenia lub sylwestra samochodem, warto starannie zaplanować podróż. Najlepiej zacząć od zatankowania auta i uzupełnienia płynu do spryskiwaczy przynajmniej dzień wcześniej. ...