Auto 8-10 tysięcy

12 Mar 2016, 13:25

Witam. Chciałbym doradzić się was, co proponowalibyście na pierwsze auto :D

Przede wszystkim chciałbym, aby auto było tanie w utrzymaniu, LPG. Samochód głównie do jazdy po mieście i od czasu do czasu na dalsze wypady. Warunkiem jest 4/5 drzwi.

Myślałem nad Volkswagenem Bora, 2.0 LPG - nie załączę linku, gdyż takich ogłoszeń jest multum. Moi rodzice mieli 7-8 lat temu i mówią, że się sprawdzało.

Muszę dodać, że nie jestem specem od tych tematów - dlatego też zwracam się z pomocą do was :)
kuba0903
Obserwowany

Prawo jazdy: 09 03 1998
Auto: Nie mam

12 Mar 2016, 18:25

Bora i Golf 2,0 są ok. Zawsze możesz patrzeć na 1,8. Z tego koncernu to samo konstrukcyjnie to Seat Toledo/Leon i Audi A3.
Z tych bardziej żwawych polecam Japończyki, czyli Toyota Corolla e11, Avensis, która będzie znacznie bardziej wygodna od wymienionych i jak się uda upolować to Honda Accord z tej klasy.
Bardzo dobrą alternatywą dla Avena i Accorda jest Peugeot 406
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lipcowe burze – uwaga na gwałtowne opady!
    Podczas burzy wielu kierowców najbardziej obawia się piorunów, ale skutkiem nawałnicy jest również zwiększone ryzyko poślizgu. Niebezpieczny jest zwłaszcza początek opadów, gdy woda łączy się z ...
    Ciekawe pomysły na prezent dla niego od MINI
    MINI Folding Bike Lime to wszechstronny środek transportu stanowiący idealne połączenie stylu, designu i nowoczesności. Dzięki aluminiowej ramie, ośmiu przełożeniom oraz 20-calowym kołom jaskrawozielony składany rower jest ...