Auto 8-11 tys

02 Lis 2011, 20:26

barol91 ale wspominalem na poczatku ze interesuje mnie cos 10 max 11 letniego. rocznik 95 czy 96 to troche starszy jest:P
terry
Nowicjusz

02 Lis 2011, 21:29

Tylko zauważ czy chcesz jeżdzić rocznikiem i dokładac co chwile czy stanem auta i mięc pewne auto.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

05 Lis 2011, 02:01

civic 1.5 z vteciem nie jest nudnym autem bo ma... vtec'a. wymysl japonskiej bani a cieszy bardziej momentami niz te tylnonapedowe autka... do takiego civica wystarczy skrzynie od 1.3 wrzucic i juz lata kolo 9 do 100km moze i nizej. a co do wygody... co kto lubi. mi bardziej pasuje siedziec niemal na asfalcie w mojej celice niz jezdzic bejcami czy audicami w ktorych czegos takiego jak fotel przy asfalcie nie uswiadcze. wygoda jest tez to ze civic 1.5 spali malo a pojechac tez moze, wystarczy wkrecic go w obroty... co kto lubi :P
objechani na 1/4 by ja+felka
Scorpio2.9i24V 207KM
A3 1.8 125KM
Vectra a/b1.8 90/125KM
Felka1.3+90KM
diabl0001
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: mrozy i okolice
Auto: Celica VI 1.8

05 Lis 2011, 10:38

VTEC z silnika 1.5 to nie jest ten osławiony dający nagłego kopa autu :) No i na trasach lepiej się jeździ bejcami, audicami i mercami niż hondami ocierając dupą o asfalt ;) Ja bym szukał Puga 406, Citroena Xsary, Mazdy Xedos, Hondy Accord V, Mercedesa 124 i znalazł najbardziej zadbany egzemplarz. Nie wiem skąd jesteś ale w Rzeszowie w komisie stoi mój były W124 w stanie idealnym za bodajże 8600, z gazem w automacie, nic nie trzeba dokładać, ręcze za to.
havoc
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rzeszów
Auto: Porsche 911 Carrera 4 GTS
Silnik: 3.8 408 KM
Typ: Sport/Coupe

05 Lis 2011, 15:05

Co masz na mysli mowiąc ocierając dupą o asfalt?
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

07 Lis 2011, 22:11

lista została trochę już zawężona...zostały takie:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

i nie, nie chce super wygodnego merca z 1870 roku:)
jakieś rady/opinie?
terry
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

A2, że bezpiecznie! - program poprawy bezpieczeństwa
    SZKOŁA AUTO SKODA wspiera społeczno-edukacyjny program poprawy bezpieczeństwa na autostradach "A2, że bezpiecznie! ". Program stanowi inicjatywę Autostrady Wielkopolskiej, a jego celem jest propagowanie wiedzy na temat zasad ...
    Diesle to ślepa uliczka motoryzacji w Europie
    Samochody z silnikami wysokoprężnymi nie są sposobem na skuteczną redukcję emisji spalin i gazów cieplarnianych. Z nowego raportu konsultingowej organizacji non-profit Transport & Environment (T&E) z siedzibą ...

07 Lis 2011, 22:19

Osobiście z całej piątki wybrałbym Corolle,ponieważ autko na ogół rzadko sie psuje,części pod dostatkiem i nie są drogie no i nie powinno być problemu z ewentualną odsprzedażą.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

07 Lis 2011, 22:27

stilo 4drzwiowe zeby nie powiedziec brzydko wyglada jak ... bardzo brzydko , silnik jtd dobry lepszy niz tdi ale czy ekonomiczny musisz sie liczyc ze spalaneim 7l spokojnie i pamietaj ze to fiat z poczatkowych lat produkcji zawieszenie do bani

corolla nie wiem nigdy nie mialem stycznosci nie wypowiem sie slyszalem tylko opinie ze toyotu niezawodne ... 1,4 za slabe na trase bo nic tym nie wyprzedzisz , do tego brzydkie

corsa wg mnie najlepszy wybór silnik mały samochod lekki dobre osiagi i minimalne spalanie , z awaryjnoscia rowniez niema najmniejszego problemu , moj faworyt

focus , forda mialem raz w zyciu nigdy wiecej nawet nowego !! zawieszenie dno kompletne i pamietaj ze do focusa nie wsadzisz gazu bo nie jest do tego przystosowany,ceramika

clio jak najbardziej ale nie z silnikem dci !!! jedynie benzyna + gaz
bioly21
Zaawansowany

Miejscowość: malopolska
Prawo jazdy: 17 08 2002
Auto: Alfa159 , Civic VII

07 Lis 2011, 22:32

I tutaj sie mylisz,takie 1.4 w Corolli spokojnie wystarczy nawet na trase,gdyż auto do ciężkich nie należy.
Corsa też warta zastanowienia.
Barol
Awatar użytkownika

07 Lis 2011, 22:40

Raz miałem przyjemność przejechać sie jako kierowca Corollą E11 1.4 własnie tylko że bez gazu i powiem szczerze szla calkiem calkiem.Ja stawiam na Corolle i Corse (nie miałem przyjemności jeżdzić ale wiem że auto godne polecenia).
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

08 Lis 2011, 10:47

bioly21 a co jest zlego w tym diselowym silniku clio? znalazłem jeszcze takiego benzyniaka ewentualnie:
terry
Nowicjusz