REKLAMA
Witam od mojej ostatniej aktywności na tym forum trochę się zmieniło. Jednym z nich jest kryterium finansowe teraz jest to 20 tyś. No i posiedziałem trochę na różnych portalach i oglądałem dziesiątki aut. Wytypowałem sb kilka modeli powiem też, że są one z najróżniejszych segmentów oraz mają szeroką rozbieżność rocznikową. Chciałbym prosić o rady jakich silników szukać w podanych niżej modelach a jakich omijać szerokim łukiem.
Wytypowałem sobie następujące modele:
- Audi A3 ( od 2003r) zdaję sb sprawę że jest ich w moim budżecie bardzo mało lecz zastanawiam się też nad kupieniem czegoś za Odrą
- Citroen C4 (jedyna wersja brana pod uwagę to ta trzydrzwiowa)
- Fiat Grande Punto / Punto Evo
- Ford C-Max
- Ford Focus mk2
- Hyundai i10
- Opel Vectra C (chciałbym już tą poliftową ale wiem że w moim budżecie to prawie nierealne)
- Peugeot 207
- Saab II (2003- )
- Toyota Rav4 II (2000-2005)
Zdaje sobie sprawę, że Saab'a. Toyotę i Audice będzie ciężko znaleźć w moim budżecie ale wierzę że może się uda bo to auta moich marzeń na chwilę obecna
Co do przebiegów obstawiam ok 25 tys km rocznie. A co do wyposażenia to absolutnym minimum jest klimatyzacja, i elektryczne szyby
Proszę o wyrażenie opinii na temat tych aut oraz ceny jaką pochłaniają naprawy no i jakich silników szukać a jakie omijać oraz co się w nich psuje najczęsciej.... Nie wykluczam, że możliwe iż bd chciał sprowadzić auto z Niemiec lub innego kraju bo przeglądając oferty np. na allegro a mobile.eu auta różnią się przebiegami i to znacznie oraz jak to u nas w polsce same perełki od pierwszego właściciela który jeździł starszy Pan tylko do kościoła i auto po 10 latach ma przebieg rzędu 150 tyś.