Pierwsze Auto [do 3000zł] Gaz/Eko. Pare typów

30 Lis 2013, 16:34

Witam. Stoję przed wyborem pierwszego auta. Zależy mi na niskim spalaniu ( tylko gaz ), łatwym dostępie do tanich części ( bo bezawaryjności to w tej cenie mogę sobie pomarzyć :> ) no i względnie przyzwoitym wyglądzie. Jestem uczulony na : daewoo ( w tym matizy i lanosy ), seicenta, fordy ka, vw polo i skody. To chyba tyle. Przeglądam już od jakiegoś czasu popularne serwisy aukcyjne, lecz nie wiem do końca czego szukać. Wiem, że mam szukać tego co jest w dobrym stanie, a nie konkretnego modelu, no ale :) Podobały mi się : vw golf 2, golf 3 ( ale w tym segmencie cenowym, chyba są same trupy ? słyszałem taką opinię, pomimo ,że dość sporo ich widzę w takich cenach ), peugeot 406, ople astry ( jedynki, dwójki nie ma szans dorwać, prawda ? ) vectry, audi 80 b3, civic 5 ale te są tylko pognite w tej cenie i w sumie bmw e30 czy e36, lecz tych to na pewno w tej cenie nie dorwę. Te samochody podobały mi się wizualnie, lecz nie jest to dla mnie główny atut samochodu. Mój pojazd ma być tani i oszczędny :) Co do nadwozia, to dopuszczam każdą możliwość, no może oprócz cabrio, bo coś mi się wydaje, że to tylko kolejny gadżet który by się psuł :) Moim faworytem jest hatchback ale nie będę psioczył nawet na kombi :) Mieszkam na Śląsku.
Cherrys
Nowicjusz

Auto: Nie mam

30 Lis 2013, 16:59

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

30 Lis 2013, 17:17

Nie wiem czy to tylko moje wrażenie ( widziałem już wiele punt 1 ) ale te ewidentnie wygląda na bite z przodu :> Albo dziwnym trafem niedopasowana maska. Co do peugeota, to wygląda na bardzo atrakcyjną ofertę gdyby nie kolor, ale niestety nie utarguję go do 3000 na pewno :(
Cherrys
Nowicjusz

30 Lis 2013, 17:38

No za 3000zł nie ma sie co spodziewać cudów.

Kolejne linki
[link do Tablica wygasł]
[link do Tablica wygasł]
[link do Tablica wygasł]
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Paliwo: Diesel
Rok produkcji: 2003

30 Lis 2013, 19:56

406 nie w tym budżecie, Vectra B też ale A jak najbardziej. Ja polecam Astre F 1.6 8v + gaz ale może być zgnita.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

01 Gru 2013, 11:08

To już nie czasy gdzie szukając taniego samochodu kupowało się e30, obecnie model ten drożeje.
Myślę, że golfa II albo III spokojnie kupisz za 3 tys, civica jakiegoś starego też znajdziesz.

Cherrys napisał(a):Nie wiem czy to tylko moje wrażenie ( widziałem już wiele punt 1 ) ale te ewidentnie wygląda na bite z przodu :> Albo dziwnym trafem niedopasowana maska.

Halo, Cherrys tu ziemia :mrgreen: ! kupujesz starego rupcia i chcesz doszukiwać się znamion bezwypadkowości?;p większość samochodów za te pieniądze lata świetności ma już za sobą a znakomita większość była mniej lub bardziej bita...

kon146 napisał(a): Ja polecam Astre F 1.6 8v + gaz ale może być zgnita.

Podpisuje się pod powyższą propozycją.
kirin88
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 10
Prawo jazdy: 0- 0-2006
Auto: BMW & ROVER
Silnik: V8 :D
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1995
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi A3 zdobywa cztery nagrody - Euro NCAP advanced
    Konsorcjum Euro NCAP uhonorowało Audi A3 czterema tytułami "Euro NCAP advanced". Wyróżnienia te przyznawane są za innowacyjne systemy zapobiegające wypadkom, których skuteczność wykracza poza standardy bezpieczeństwa ...

03 Gru 2013, 19:15

Ano to mnie troch pocieszyliście :) Myślę, że bezpieczniej będzie kupić Golfa 2 za 2500zł i resztę wydać na dopracowanie go, niż kupowanie Golfa 3 za 3000zł :) Jeżeli się mylę, to wyprowadźcie mnie z błędu, proszę. Oczywiście po Astrach również będę zerkał.
Cherrys
Nowicjusz

03 Gru 2013, 19:38

A może dołączymy do gry jeszcze jednego zawodnika ? Myślałem również o mazdzie 323 zarówno c f i sedan :) Podobają mi się, a na razie na śląsku mało widzę dobrych golfów 3 i civic :) Astra to ostateczność. Ciekawi mnie też rover 414 :)
Cherrys
Nowicjusz

04 Gru 2013, 00:24

414 za 3000? Zapomnij. Dołóż jeszcze z 4000 i wtedy szukaj, ale nie 414. 1.4 to za słaby silnik na taki samochód. Jeśli Rover 400 to z silnikiem od 1.6. Silnik 1.4 jest dobry dla modelu 200 bądź 25 , zresztą jakiego Rovera nie kupisz do 3000 to będzie trup.
fredi
Początkujący

Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Rover;25,45,75,MG ZT, Acura TL
Paliwo: Benzyna

04 Gru 2013, 13:52

Hmm, w takim razie dziękuję za opinie, szkoda bo stylistyka roverów na prawdę mi odpowiadała :) Wybór padł na Astrę F Combi :>
Cherrys
Nowicjusz

04 Gru 2013, 19:08

Rover owszem ale nie za takie pienidze. Zreszt w takiej kwocie to raczej coś z fiata bym szukał. Np.Seicento
fredi
Początkujący

Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Rover;25,45,75,MG ZT, Acura TL
Paliwo: Benzyna