Pierwsze Auto [do 3000zł] Gaz/Eko. Pare typów

30 Lis 2013, 17:34

Witam. Stoję przed wyborem pierwszego auta. Zależy mi na niskim spalaniu ( tylko gaz ), łatwym dostępie do tanich części ( bo bezawaryjności to w tej cenie mogę sobie pomarzyć :> ) no i względnie przyzwoitym wyglądzie. Jestem uczulony na : daewoo ( w tym matizy i lanosy ), seicenta, fordy ka, vw polo i skody. To chyba tyle. Przeglądam już od jakiegoś czasu popularne serwisy aukcyjne, lecz nie wiem do końca czego szukać. Wiem, że mam szukać tego co jest w dobrym stanie, a nie konkretnego modelu, no ale :) Podobały mi się : vw golf 2, golf 3 ( ale w tym segmencie cenowym, chyba są same trupy ? słyszałem taką opinię, pomimo ,że dość sporo ich widzę w takich cenach ), peugeot 406, ople astry ( jedynki, dwójki nie ma szans dorwać, prawda ? ) vectry, audi 80 b3, civic 5 ale te są tylko pognite w tej cenie i w sumie bmw e30 czy e36, lecz tych to na pewno w tej cenie nie dorwę. Te samochody podobały mi się wizualnie, lecz nie jest to dla mnie główny atut samochodu. Mój pojazd ma być tani i oszczędny :) Co do nadwozia, to dopuszczam każdą możliwość, no może oprócz cabrio, bo coś mi się wydaje, że to tylko kolejny gadżet który by się psuł :) Moim faworytem jest hatchback ale nie będę psioczył nawet na kombi :) Mieszkam na Śląsku.
Cherrys
Nowicjusz

Auto: Nie mam

30 Lis 2013, 17:59

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

30 Lis 2013, 18:17

Nie wiem czy to tylko moje wrażenie ( widziałem już wiele punt 1 ) ale te ewidentnie wygląda na bite z przodu :> Albo dziwnym trafem niedopasowana maska. Co do peugeota, to wygląda na bardzo atrakcyjną ofertę gdyby nie kolor, ale niestety nie utarguję go do 3000 na pewno :(
Cherrys
Nowicjusz

30 Lis 2013, 18:38

No za 3000zł nie ma sie co spodziewać cudów.

Kolejne linki
[link do Tablica wygasł]
[link do Tablica wygasł]
[link do Tablica wygasł]
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Paliwo: Diesel
Rok produkcji: 2003

30 Lis 2013, 20:56

406 nie w tym budżecie, Vectra B też ale A jak najbardziej. Ja polecam Astre F 1.6 8v + gaz ale może być zgnita.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

01 Gru 2013, 12:08

To już nie czasy gdzie szukając taniego samochodu kupowało się e30, obecnie model ten drożeje.
Myślę, że golfa II albo III spokojnie kupisz za 3 tys, civica jakiegoś starego też znajdziesz.

Cherrys napisał(a):Nie wiem czy to tylko moje wrażenie ( widziałem już wiele punt 1 ) ale te ewidentnie wygląda na bite z przodu :> Albo dziwnym trafem niedopasowana maska.

Halo, Cherrys tu ziemia :mrgreen: ! kupujesz starego rupcia i chcesz doszukiwać się znamion bezwypadkowości?;p większość samochodów za te pieniądze lata świetności ma już za sobą a znakomita większość była mniej lub bardziej bita...

kon146 napisał(a): Ja polecam Astre F 1.6 8v + gaz ale może być zgnita.

Podpisuje się pod powyższą propozycją.
kirin88
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 10
Prawo jazdy: 0- 0-2006
Auto: BMW & ROVER
Silnik: V8 :D
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1995
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Verso-S (2005–2017)
    To kolejny minivan Toyoty w segmencie B. Powstał w 2005 roku jako następca Toyoty Yaris Verso i był produkowany do roku 2017. W Europie występował pod nazwą Verso-S, a na innych rynkach jako Toyota Ractis. Auto doczekało ...

03 Gru 2013, 20:15

Ano to mnie troch pocieszyliście :) Myślę, że bezpieczniej będzie kupić Golfa 2 za 2500zł i resztę wydać na dopracowanie go, niż kupowanie Golfa 3 za 3000zł :) Jeżeli się mylę, to wyprowadźcie mnie z błędu, proszę. Oczywiście po Astrach również będę zerkał.
Cherrys
Nowicjusz

03 Gru 2013, 20:38

A może dołączymy do gry jeszcze jednego zawodnika ? Myślałem również o mazdzie 323 zarówno c f i sedan :) Podobają mi się, a na razie na śląsku mało widzę dobrych golfów 3 i civic :) Astra to ostateczność. Ciekawi mnie też rover 414 :)
Cherrys
Nowicjusz

04 Gru 2013, 01:24

414 za 3000? Zapomnij. Dołóż jeszcze z 4000 i wtedy szukaj, ale nie 414. 1.4 to za słaby silnik na taki samochód. Jeśli Rover 400 to z silnikiem od 1.6. Silnik 1.4 jest dobry dla modelu 200 bądź 25 , zresztą jakiego Rovera nie kupisz do 3000 to będzie trup.
fredi
Początkujący

Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Rover;25,45,75,MG ZT, Acura TL
Paliwo: Benzyna

04 Gru 2013, 14:52

Hmm, w takim razie dziękuję za opinie, szkoda bo stylistyka roverów na prawdę mi odpowiadała :) Wybór padł na Astrę F Combi :>
Cherrys
Nowicjusz

04 Gru 2013, 20:08

Rover owszem ale nie za takie pienidze. Zreszt w takiej kwocie to raczej coś z fiata bym szukał. Np.Seicento
fredi
Początkujący

Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Rover;25,45,75,MG ZT, Acura TL
Paliwo: Benzyna