Auto dla dwumetrowca do 50tys

21 Maj 2022, 17:50

Szukam auta do 50tys, auto do miasta i raz na miesiac jakas trasa. Mam prawie 2m wzrostu wiec niestety male auta odpadaja. Zalezy mi na tym aby silnik nadawal sie pod lpg lub jesli nie to spalanie bylo w granicach 10l/100 w miescie. Chcialbym aby auto mialo wiecej jak 180km (obecnie mam vectre c zrobiona na 200km, silnik 2.0T i chcialbym przesiasc sie juz na cos innego)
Zastanawialem sie nad malym suvem typu: [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
myslicie, ze jest sens pchac sie w suvy czy zostac lepiej przy opcji sedan?
wpadlo mi jeszcze takie cos [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
michalpares
Nowicjusz

21 Maj 2022, 18:48

michalpares napisał(a):Zastanawialem sie nad malym suvem typu: [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] ... EDz3L.html
myslicie, ze jest sens pchac sie w suvy

Jak chcesz 2,5T spalić 10 w mieście? To więcej w trasie pali. Poza tym 2009r i 45k, co kto lubi

michalpares napisał(a):wpadlo mi jeszcze takie cos [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] ... EG6dA.html

Ze stanow więc po dzwonie, kwestia jak poważnym. Tak samo 10L mało prawdopodobne
franccc
Stały forumowicz

Przebieg/rok: >50tys. km

22 Maj 2022, 10:02

SUV będzie mniej komfortowy od sedana poza tym będzie palił więcej szczególnie w trasie. Nie wiem jaki robisz przebiegi roczne ale ja bym do miasta szukał benzyny i tu można by spojrzeć w stronę Accorda 2.4
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

22 Maj 2022, 15:36

A do kugi gazu sie nie zalozy?
Rocznie gdzies robie 20 tys, tylko Accord w automacie widzialem, ze nie powala osiagami :/
michalpares
Nowicjusz

22 Maj 2022, 17:16

michalpares napisał(a):A do kugi gazu sie nie zalozy?

Założy, tylko co z tego. Samochód 45, pakiet startowy (rozrząd, oleje, filtry itd) około 2, do tego gazik jakieś 4 i zostajesz z małym, 13 letnim suv'em, który wyszedł ponad 50k. Dla mnie idiotyzm jeśli nie masz konkretnych powodów, żeby szukać takiego auta.
franccc
Stały forumowicz

23 Maj 2022, 07:27

Jak teraz sie nad tym zastanawiam to przeszedl mi ten suv. Bralem pod uwage auto tego rodzaju ze wzgledu na przeswiadczenie, ze 2metrowiec bedzie mial tam wiecej miejsca, ale byl to tylko pomysl nie ostateczny wybor
michalpares
Nowicjusz

23 Maj 2022, 08:15

Byłoby po prostu wyżej, więcej przestrzeni w okolicy głowy (chyba, że byś kupił coś pokroju xc90/x5/q7 ale to już inna kasa i inne koszty). Jak chcesz "duże" to możesz pomyśleć o jakimś vanie. Z tych samych roczników co kugę masz np. forda s-max'a, który jest większy a kupisz go z tym samym silnikiem w okolicy 30k
franccc
Stały forumowicz

23 Maj 2022, 18:42

Auto tego pokroju raczej odpada, czyli bardziej musimy skupic sie nad jakims sedanem :P
michalpares
Nowicjusz

26 Maj 2022, 07:31

Rokiko napisał(a):SUV będzie mniej komfortowy od sedana poza tym będzie palił więcej szczególnie w trasie. Nie wiem jaki robisz przebiegi roczne ale ja bym do miasta szukał benzyny i tu można by spojrzeć w stronę Accorda 2.4

Tak w sumie przeglądam te Accordy i sytuacja jak w Kudze, co jeszcze innego z sedanów polecacie?
michalpares
Nowicjusz

27 Maj 2022, 07:20

ktos cos?
michalpares
Nowicjusz

01 Cze 2022, 16:23

halo :(
michalpares
Nowicjusz

01 Cze 2022, 16:59

My ci nie będziemy auta szukać. Sam musisz wykazać inicjatywę. Szczególnie przy takich wymaganiach moc/spalanie.
franccc
Stały forumowicz

02 Cze 2022, 21:04

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
michalpares
Nowicjusz

02 Cze 2022, 22:24

Na jakiej podstawie dobierasz te auta? Moc i cena?
Astra segmentu C, ralliart i limuzyny segmentu E. Przecież to nie ma ze sobą nic wspólnego oprócz połączenia silnika spalinowego z wygiętą blachą.
franccc
Stały forumowicz

03 Cze 2022, 17:56

Wyznacznikiem byla moc i automat w kilku przypadkach, z tych wszystkich opcji najbardziej sklanialbym sie ku E klasy lub Serii 5 ale czy to dobry wybor na daily (patrzac na koszty utrzymania co moglbym dostac jeszcze w tej kasie)
michalpares
Nowicjusz