Auto dla Kobiety. 20-30 tysięcy. Woj. Wlkp.

13 Maj 2014, 20:23

Witam, poszukuje auta za 20-30 tysięcy. Ekonomicznego, w miarę możliwości bezawaryjnego i jak najmniej psującego się ;) Podobają mi się raczej mniejsze auta. Samochodem tym będę pokonywać ok 14 razy w miesiącu trasę 80 km tam i z powrotem do pracy , plus 10 km "weekendowe" wyjazdy na zakupy, do chłopaka, znajomych. Zależy mi, żeby auto jak najbardziej było dostosowane do moich potrzeb.
Dziękuje za pomoc.
aina1990
Obserwowany

Prawo jazdy: 29 09 2009
Auto: nie mam

13 Maj 2014, 20:57

Może np. fiat grande punto 1.4 77 KM jak dla ciebie chyba będzie dobry i ma fajny wygląd, Może jakieś renault clio III, opel corsa D, czy coś tego pokroju oczywiście wszystkie silniki benzynowe będą dobre nie licząc Tce w renault.
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

14 Maj 2014, 07:41

Najmniej psujący się to bedzie Honda Jazz do tego prosty w obsłudze, tani w serwisie. Spalanie akceptowalne...choc z takimi przebiegami jak piszesz to pasował by tez diesel.
Np Toyota Corolla z 1.4 D4D 90KM jak maja byc małe auta.
Ewentualnie Opel Astra z 1.9CDTI.
noisy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 21
Miejscowość: Tomaszow
Prawo jazdy: 27 02 2003
Auto: Superb
Silnik: 1.8T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

14 Maj 2014, 09:57

Ja polece Fiata Bravo 1,9 jtd.
Jak robisz mieszecznie 14x160km to diesel bedzie jak znalazl. Uwazam tez te skoro tyle trasy to bierz przynajmniej kompakta z jakims zapasem mocy - to duzo bezpieczniejszy wybor niz maluch z malym silnikiem (chyba ze jezdzisz bardzo spokojnie).
Jesli chodzi o kompakt w dieslu to Bravo jest chyba najtansze jesli chodzi o koszty serwisowania (np wymiana rozrzadu tansza niz w niejednym benzyniaku z tej klasy) i malo awaryjne, pisze o wersji 8v, 120km. Poza tym wg mnie to ladne auto, co dla kobiety pewnie tez sie liczy ;)
Yankee
Aktywny

Prawo jazdy: 01 12 2005
Przebieg/rok: 19tys. km
Auto: Skoda Octavia
Silnik: 1.8 TSI 180KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Liftback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2017
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mistrzowskie szlify Toyoty GR Yaris
    Zaprojektowany z myślą o sporcie, produkowany w specjalnej fabryce, testowany przez gwiazdy motorsportu. Toyota GR Yaris ma wszystkie przymioty najbardziej wyjątkowego hot hatcha na rynku. Prezes japońskiego koncernu, Akio ...