Auto dla kobiety 25-27 Tyś

08 Lut 2011, 01:50

Jako że jestem tutaj nowy witam serdecznie wszystkich użytkowników tego forum :)
Piszę ten temat w imieniu mamy która chcę przesiąść się ze swojej starej Vectry B na coś nowszego. W grę wchodzą tylko samochody segmentu SUV budżet to 25 max 27 tyś, następujące wymagania:
-Rocznik min 2002
-Niskie spalanie( w sensie że jak na taki typ auta)
-Zarejestrowany w Polsce ( brak czasu na zabawy papierkowe)
-Serwis w miarę nie drogi
W tym przedziale cenowy w oczy mi się rzucił Hyundai Santa Fe pierwszej generacji do tego kuszący jest silnik 2.0 16V (136KM) lecz czy to nie jest za mało jak na taką masę samochodu?
Z góry dziękuje za pomoc :cool:
igorceka
Nowicjusz

Miejscowość: Kielce

08 Lut 2011, 11:14

[link do oferty na Allegro wygasł] trochę starszy ale za to trwały, i bez ZD30 :mrgreen:

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
do miasta na zaśnieżone ulice się nada

[link do oferty na Allegro wygasł]
to jeśli X-trail byłby jeszcze za długi

[link do oferty na Allegro wygasł]
bardziej plastikowo ale za to trwale i z cechami terenówki (sztywny most, reduktor, rama)

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
i coś fajnego na koniec, mało spotykane a z LPG nie wychodzi tak koszmarnie
Jedziemy wszędzie gdzie chcemy...bo chcemy....
Jogi4x4
Stały forumowicz

Miejscowość: PZL
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Galloper Pajero Avensis Vito
Silnik: TD/DI-D/D4-D/CDI
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna

08 Lut 2011, 14:59

Jogi4x4, niestety żaden jej nie przypadł do gustu :neutral: ja osobiście wolałbym jeepa cherokiego bo mój chrzestny jeździ off road i składam samochody, a sam powiedział że jeepa by mógł robić i że to dobry samochód... lecz matka uparcie dąży że jest za długi i nie... ona sie uparła między kia sorento/sportage a santa fe. Ona ewidentnie chce suva do
"dżungli miejskiej" więc ja już sam nie wiem co robić po tym co czytałem to santa fe byłoby najlepszym wyjściem, co o nim uważacie i jaki silnik ?
igorceka
Nowicjusz

08 Lut 2011, 15:22

igorceka napisał(a):Jogi4x4, jeepa by mógł robić i że to dobry samochód

Nie do końca tak, w Jeepie Cherokee silnik i skrzynia to elementy które są jeszcze fajne reszta tak sobie. Zresztą Cherokee jest nawet chyba trochę mniejszy niż Sorento
Jogi4x4
Stały forumowicz

08 Lut 2011, 15:27

Jogi4x4, lecz byłoby to zbyt piękne jak się zgodziła, oczywiście nie... i uparcie stoi przy swoim kia a hyundai :roll: ach te baby :razz:
igorceka
Nowicjusz

08 Lut 2011, 15:44

Ja swojej żonie kupiłem Fiata Pandę. Podjąłem tę decyzję po przeanalizowaniu treści na Master-Sport. Myślę, że to idealny samochód dla kobiety. Łatwo przy cofaniu, parkowaniu i takie tam.
Ostatnio edytowany przez MjakMdłości, 08 Lut 2011, 16:09, edytowano w sumie 1 raz
"Głupi ten, co głupio robi".
MjakMdłości
Nowicjusz

Miejscowość: Krosno

08 Lut 2011, 15:48

MjakMdłości, jako syn tylko powiem że moja mama jest jak pinczer mała, czarna,upierdliwa,uparta i krzykliwa jak :mrgreen: więc panda nie przejdzie
igorceka
Nowicjusz

08 Lut 2011, 15:52

Moja żona z Pandy sie tylko śmieje jak ktos mówi jej że to dobry samochód.
fiko7
Stały forumowicz

Miejscowość: Białystok

08 Lut 2011, 16:34

To kup jej Pandę Cross albo Pandę 100HP mi się ogólnie Panda nie podoba ale te 2 wersje są fajne, szczególnie 100HP :mrgreen:
Jogi4x4
Stały forumowicz

08 Lut 2011, 16:38

W piątek biorę dwóch wujków mechaników i jedziemy oglądać ten egzemplarz [link do oferty na Allegro wygasł] co uważacie ?
igorceka
Nowicjusz