Auto dla kobiety 5-7 tys.

05 Mar 2018, 20:08

Witam, jaki samochód będzie odpowiedni dla kobiety patrząc pod względem bezawaryjności, tanich części eksploatacyjnych oraz względnie niskiego spalania? Trasa dziennie ~50km (80% trasa, 20% miasto), rocznie wyjdzie pewnie koło 15 tys . Preferowana raczej benzyna, silnik 1.2 bądź 1.4 - 1.6 (opłaty). Przedział cenowy 5 - 7 tys. na samo auto. Rejon Ostrołęki. Może być to hatchback, sedan.

W oko wpadły mi te modele. Jest szansa wyrwać w tej cenie dobry egzemplarz, który będzie prezentować się dobrze nie tylko na zdjęciach?

Citroen Xsara II
Opel Astra G
Opel Corsa C
Opel Vectra B
Ford Focus MK1
Fiat Punto II
Skoda Fabia
Nissan Almera N16
breakout
Nowicjusz

Auto: Nie mam
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

05 Mar 2018, 21:47

breakout napisał(a):silnik 1.2 bądź 1.4 - 1.6 (opłaty)

Wysokość oc nie zależy wyłącznie od pojemności silnika. Duże znaczenie ma też np. marka
Za volvo 2.5T płaciłem stówkę więcej niż płaciłbym za vectrę 1.8

Xsara spoko, astra spoko ale nudna, corsa niby też spoko ale imo za małe autko, vectra ok jeśli znajdziesz bez korozji, focus tak samo, fabia ok ale nuda i tandeta, almera n16 nie jest zbyt udaną konstrukcją

IMO warto dorzucić do tych 8k i poszukać jakiegoś fajnego 307 (możesz szukać w sumie i w tym budżecie ale wielkiego wyboru nie będzie), civic'a 7 czy grande punto. Różnica w cenie niewielka a auta wyraźnie nowocześniejsze.
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

06 Mar 2018, 13:24

[link do oferty na Olx wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Silnik RB26DETT - Nissan
    Konstrukcją zbliżoną do słynnego silnika 2JZ Toyoty jest motor RB26DETT Nissana. To również rzędowa szóstka z aluminiową głowicą i żeliwnym blokiem wyposażona w dwie turbosprężarki. Silnik Nissana miał co prawda ...