Seat Toledo II 1.6 105 KM vs Ford Focus MK2 1.6 100KM co lepsze?

06 Mar 2018, 15:07

Witam serdecznie!!
Nareszcie w swoim życiu stanąłem przed wyborem pierwszego auta....jestem studentem więc poszukuje samochodu taniego w eksploatacji którym mógłbym dojeżdżać na uczelnie (ok. 50 km dziennie)...rozpatruje samochody w przedziale 9-14 tys. zł. W aucie zamierzam założyć instalacje gazową....dlatego zwracam się z pytaniem do bardziej doświadczonych osób-które auto lepiej by się sprawdziło w mojej sytuacji? Liczę na merytoryczne komentarze oraz jestem otwarty na inne propozycje...z góry dziękuję :)
MarŚwir
Nowicjusz

Prawo jazdy: 07 05 2016
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Opel Vectra
Silnik: 1.8 16v
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1998

06 Mar 2018, 15:32

Jeżeli pod instalację lpg to zdecydowanie Toledo 1.6 i nie będzie problemu aby go znaleźć. Z lpg będzie ekonomiczny ale bez szału jeżeli chodzi o dynamikę, sam silnik bezproblemowy w obsłudze i trwały.
Ludwa10
Aktywny
Awatar użytkownika

Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Fiat Punto, Seat Toledo II
Silnik: 1.9 TDI 110km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2004

06 Mar 2018, 16:14

Dziękuję kolego :)
MarŚwir
Nowicjusz

Prawo jazdy: 07 05 2016
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Opel Vectra
Silnik: 1.8 16v
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Rok produkcji: 1998
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Wymiana opon na letnie w czasie koronawirusa (COVID-19)
    Jeżeli pracujemy zdalnie i nie musimy poruszać się samochodem nie jest on nam niezbędny do naszej pracy warto odłożyć zabieg zmiany opon z zimowych na letnie w czasie epidemii. W całej Polsce występują kontrole i jeżeli okaże ...
    Webasto dla samochodów elektrycznych
    Firma Webasto, znana z systemów ogrzewania i klimatyzacji stosowanych w większych samochodach i autobusach, a także szyberdachów i składanych dachów dla kabrioletów, rusza na podbój nowego ...