franccc napisał(a):BTW jeśli masz gdzie ładować auto to zastanowiłbym się poważnie nad pług in, przy tak małych przebiegach będziesz sobie ciągle na elektryku śmigał
Pytanie czy to w praktyce się opłaci, tzn plug in jest chyba często droższy także od zwykłej hybrydy, a do tego tak jak przeglądałem jakieś pojedyncze modele to zasięgi na elektryku przeważnie oscylowały w okolicy 40-50km, przy tym bateria na poziomie 13-18kWh, czyli zakładając cenę prądu w okolicy 1zł za 1kWh, wychodzi powiedzmy 15 zł za 45km, czyli powiedzmy 33zł za 100km, co zakładając cenę paliwa 6.20 wychodzi mniej więcej 5.3l paliwa na 100km. Jednocześnie klasyczne hybrydy podejrzewam, że miałyby podobne spalanie (być może trochę większe). A również biorąc pod uwagę hybrydy toyoty (i brak klasycznej skrzyni, alternatora, itp), sumarycznie dodatkowe koszty za klasyczną hybrydę byłyby niższe.
Zapewne tutaj jest sporo zaokrąglania, sporo dodatkowych zmiennych, ale w ogólnym rozrachunku nie wiem czy plug in wychodzi tak dużo bardziej oszczędny biorąc pod uwagę obecne ceny prądu, a jednocześnie jest droższy od zwykłej hybrydy (plus jak patrzyłem to wiele z tych plug inów miało przeciętne bagażniki).