REKLAMA
Cześć,
chciałem się zapytać o polecane auta dla rodziny 2+2. Auto praktycznie 90% trasy po mieście (zawożenie dziecka do przedszkola, zakupy, itp). Dalsze trasy mniej więcej raz-dwa razy w roku. Auto raczej używane na krótkich dystansach (przedszkole w odległości około 3km od domu). Obecnie jeżdżę Mazdą 6 2.0 benzyna z 2011 roku, jednak zastanawiam się nad zmianą (przy okazji Mazda w mieście potrafi spalić w okolicy 12l). Czy jest coś co miałoby sens kupna, czy biorąc pod uwagę to jak auto jest użytkowane (plus roczny przebieg rzędu 5-8 tys km)? Przede wszystkim zależałoby mi na względnie taniej eksploatacji (plus kosztach z tym związanych) no i przede wszystkim aby swobodnie weszły 2 foteliki, plus w przypadku wyjazdu na wakacje, aby się spakować biorąc pod uwagę dwójkę małych dzieci?
LPG osobiście nie brałem pod uwagę, wydaje mi się że są pewne ograniczenia (nie wszędzie można wjechać, plus nie wszystkie silniki tolerują LPG). Zastanawiałem się nad hybrydą (Toyota Corolla przede wszystkim) albo zwykłą benzyną, ale kompletnie nie mam pojęcia czy jest sens, czy to się opłaca.
Z góry dzięki za wszelkie wskazówki.