Auto dla studenta 3-4tys + LPG

14 Sie 2016, 21:35

OrionFS napisał(a): w internecie często widzę że ludzie naśmiewają się z niektórych konkretnych typów samochodów, np. Passat w TDI, Golf czy właśnie Lanos. Dlaczego Lanos ma taką "reputację"?
wszystko przez mit grupy docelowej :wink: DU uchodzą za auta mało prestiżowe (stąd stwierdzenie "kalafior na masce"), dla dziadka - działkowca czy innego kapelusznika
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

17 Sie 2016, 16:35

Dzięki za wyjaśnienie Mike.

Strasznie uciekają te oferty - dzwoniłem wtedy tego samego dnia po tego Lanosa SX, i dowiedziałem się że już został sprzedany!

[link do oferty na Olx wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Lanos 1.5 i Astra classic. Coś mi się wydaje że ta Astra jest podejrzanie tania jak na takie wyposażenie, ale nie znam się - co myślicie?
Edit - Lanos chyba odpadnie... nie przeboleję braku prędkościomierza w swoim 1szym samochodzie. Chyba że wezmę też to! [link do oferty na Allegro wygasł]
OrionFS
Nowicjusz

Auto: Nie mam

17 Sie 2016, 17:06

Lanos miał coś z tyłem i te plastiki w środku.. :roll:
Astra co tu dużo powiedzieć po dwóch zdjęciach.. :roll: błąd w mocy,ktoś wpisał kw zamiast km,ten silnik ma 75km.

zerknij na te:
[link do oferty na Olx wygasł] - kolega mike jest z Zawiercia więc może mógłby obejrzeć albo zna auto.
[link do oferty na Olx wygasł] - jest nawet klima.
[link do oferty na Olx wygasł] - dość konkretny opis.
[link do oferty na Olx wygasł] - co prawda stary ale póżniej będzie to dobra baza na zabytek.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2012

17 Sie 2016, 17:21

Dzięki za propozycje! Po czym poznałeś że Lanos miał coś z tyłem? To go dyskwalifikuje?

Dzięki za Lanosa z Zawiercia, widzę nawet że od razu ma jeden z tych podobno nielicznych obrotomierzy. @mike, znasz może tą ofertę?

Cordoba jest dla mnie trochę za daleko żeby samemu sprawdzić :(
OrionFS
Nowicjusz

17 Sie 2016, 18:22

Ma nierówne szczeliny między klapą a błotnikami tylnymi.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

17 Sie 2016, 21:32

Barol napisał(a):http://olx.pl/oferta/okazja-super-lanos ... 0d6744688b - kolega mike jest z Zawiercia więc może mógłby obejrzeć albo zna aut
u mnie po mieście jeździ trochę Lanosów, ale tego nie kojarzę, oferta chyba z jednej z podzawierciańskich wiosek.

Wygląda bardzo ładnie, ale coś mi się wydaje, że babeczka handluje - pisałem podobne treściowo ogłoszenia pracując w komisie :mrgreen:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2004
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus UX - hybrydowy crossover
    Jak podaje najważniejszy norweski dziennik biznesowy Dagens Næringsliv cytując szefa Lexus Norway, seryjna wersja nowego subkompaktowego crossovera Lexus UX zadebiutuje już wkrótce na salonie samochodowym w Genewie. ...

19 Sie 2016, 12:03

Cóż - wczoraj dzwoniłem umówić się na obejrzenie Lanosa, ale już sprzedany - kolejny sprzedawca który nie zdjął ogłoszenia.

Dlatego teraz sprawdzam nowe ogłoszenia jak szybko się da. Pojawił się 3 godziny temu taki megane: [link do oferty na Olx wygasł]

Z rzeczy jakie ja mogę zauważyć to krótka butla do 2019, no i brak zdjęć wnętrza ale już zadzwoniłem i poprosiłem o nie - powinny być jutro.
OrionFS
Nowicjusz

19 Sie 2016, 15:42

Ładnie się prezentuje,obejrzyj.
Barol
Awatar użytkownika

19 Sie 2016, 16:11

Dzwoniłem do niego teraz - chyba handlarz, bo mówi że ma ją drugi tydzień, a wcześniej sprzedawał Clio... :/

Skoro już i tak miałem jechać do Zawiercia to mogę obejrzeć tamtego Lanosa [link do oferty na Olx wygasł] z postu Barola. Zadzwoniłem teraz pod numer, obecny właściciel używa go 6 miesięcy i kupił go od kobiety z opisu.
Ostatnio edytowany przez OrionFS, 19 Sie 2016, 16:24, edytowano w sumie 1 raz
OrionFS
Nowicjusz

19 Sie 2016, 16:24

Ogłoszenie już nawet nieaktualne :mrgreen:

Pod nosem masz ładnego Golfa [link do oferty na Olx wygasł] tylko stary gaz :/
Astra [link do oferty na Olx wygasł]
Audi 80 [link do oferty na Olx wygasł] tylko przydała by mu się porządna polerka lakieru.
Astra [link do oferty na Olx wygasł] - już wcześniej wrzucałem.
Golf III [link do oferty na Olx wygasł]
Barol
Awatar użytkownika