REKLAMA
Witam serdecznie wszystkich forumowiczów.
Poczytałem solidnie forum i chciałbym przedstawić swój problem i prosić o pomoc osoby siedzące w temacie. Zacznę od tego, że jestem samochodowym nowicjuszem, tzn. jeżdżę 5 lat, ale nie znam się na apektach technicznych, nie jest to moja pasja, nie znam się również na zakupie samochodu używanego i stąd moja prośba.
Kwota: 10-12 tys. zł
Potrzeby:
- małe zgrabne autko dla dwojga, głównie po mieście, raz na czas dłuższy wyjazd, raz w roku wakacje przejazdowe (czyt. klimatyzacja)
- ma posłużyć kilka lat, a nie być tylko chwilowym zakupem
- może być brzydkie, niepopularne, może mieć słaby silnik, bylejakie plastiki w środku
- ale: chciałbym, aby było to zrekompensowane jego rocznikiem i aby mogło pojeździć parę lat
- oczywiście standardowe dwie cechy, które chce prawie każdy: jak najmniej awaryjne i małopalące (bez instalacji gazowej)
Samochody, które wstępnie zakwalifikowałem: Getz, Kia Picanto, Clio, Honda Jazz (ale ona jest raczej zbyt droga), Citroen C3.
Bardzo Was proszę o:
- sugestie
- pomoc w wyborze, tj. dodanie innych propozycji wartych przemyślenia, bo moje horyzonty w tym zakresie są małe, wykreślenie moich propozycji ze wskazaniem na wady.
- wskazanie jakimi rocznikami mógłbym się zainteresować
Z góry dziękuję za wszelką okazaną pomoc.