Siemanko
Miałem a3 z 1998r jako pierwsze auto z motorem 1.8 20v, jeździłem nim przez 3 lata do szkoły i na studia - zrobiłem nią przez ten czas ok 60tkm i oprócz rozrządu, sprzęgła, tarcz i klocków no i wiadomo olejów i filtrów nie robiłem z nią nic więcej
Potem potrzebowałem samochód na dojazdy na studia więc kupiłem e46 316i i nie wiem czy to był dobry wybór ... auto mam 13 miesięcy (w zeszłym tygodniu kupiłem już Ibize FR a e46 wystawiłem na sprzedaż) i włożyłem do niej masę kasy. Problematyczny układ chłodzenia ( ori termostat kosztuje 300zł ), do tego u mnie dochodzą stuki stuki podczas ruszania co mnie bardzo irutuje i pochłoneło mnustwo kasy. Sam układ chłodzenia - termostat ori BMW oraz czujniki temperatury ori BMW pochłonęły 550zł a już nie wspominam o podporze wału, tulejach tylnego wózka, półośkach, tulei trzynającej dyfer no i wiadomo o wymianach eksploatacyjnych typu olej, filtry, świece, nie wspominam
... Prowadzenie Bmw bez porównania do a3 oczywiście na plus bmw no i spalanie w Bmw też na plus. I co najważniejsze jak zdecydujesz się na Bmw to odpuść sobie 316/318 tylko szukaj min 323i które spali ciut więcej a jeździ to już przyjemnie
W moim przpadku zawinił bardzo mechanik który w przypadku stuku przy ruszaniu wymieniał części po kolei zamiast zająć się dobrą diagnozą. Pozdro