Auto dla studenta za 4 tyś z LPG.

06 Cze 2010, 20:08

Mam taką sprawę. Szukam auta za max.3.5-4 tyś. zł z gazem. Auto musi być w miarę bezawaryjne. Na auto mam przeznaczone moje oszczędności czyli 5 tyś. ale wiem ze trzeba je będzie od razu trochę odremontować dlatego na zakup jest przeznaczone odpowiednio mniej. Myślałem o Passacie B3 albo Audi 80 ale jeszcze szukam. Auto jest mi niezbędne do dojazdów na studia ponieważ połączenie PKSiowskie jest fatalne. Proszę o niedodawanie komentarzy w stylu "skuter", "rower", "miesięczny na pociąg" ponieważ chce auto a nie jestem w stanie dorobić w tym momencie a ze 200 zł stypendium ciężko coś odłożyć.
karool.k
Nowicjusz

Miejscowość: Lublin

06 Cze 2010, 21:13

Ja obecnie zajmuje się poszukiwaniami japońskich aut za podobną sumę (ok. 5k). Moje typy to Honda Civic V, Mistubishi Colt, Mazda 323 i ewentualnie Seat Ibiza. Na razie szukam coś z tego typu w mojej okolicy, ale jest ciężko o dobry egzemplarz (w końcu to mały budżet).
Frugo
Początkujący

Miejscowość: Wrocław

06 Cze 2010, 22:55

Z mojej strony Fiat Uno,Daewoo Nexia,Fiat Punto.
np [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

30 Wrz 2011, 00:07

Polecam honde civic 5gen. Z silnikiem np. 1.3 16v na gaźniku. Sam miałem, przejeździłem ponad 50 tys km, (kupiłem z przebiegiem 230 tys km). Do dnia sprzedaży nie łykał ani odrobinki oleju (inne silniki hondy lubią dymić), można było w mieście na prawdę dużo samochodów objechać bo ani to masy nie ma, ani odcinki (spokojnie można kręcić do 8- 8.5 tys obr), a do tego miałem wersję noblesse z najkrótszą skrzynią. W mieście spalanie pb oscylowało w granicach 7 litrów, na trasie z 4. osobami na pokładzie zrobiłem piękny wynik 5,3 l / 100km ;) Jedne z wad Hondy to rdza, wielowahacz oraz padające maglownice...
Pozdrawiam !
vati
Nowicjusz

Miejscowość: Krk Nh!
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ferrari Monza SP1 i SP2
    Ferrari słynie z niesamowitych aut z otwartym nadwoziem. Dziedzictwo marki w tej kwestii sięga bardzo daleko wstecz, a model Monza wprost do niego nawiązuje. To speedster, czyli auto, które nie zna kompromisów. ...