Auto dla żonki :)

19 Maj 2011, 19:26

Witam,

poszukuje auta dla żony. Auto musi być kobiece (stylistycznie kobiece:)) - padło prawdopodobnie na VW Beetle (podobało się jej jeszcze mini, alfa romeo). Na autko mam około 20 tyś. Czy polecacie to auto? Jest to awaryjne autko? Interesuje mnie raczej benzynka ze względu na mniejszą awaryjność.
Co polecacie? Jakie macie doświadczenia z podobnymi autami?
Dzięki za informacje i opinie!!

Pozdrawiam
AKURAT
Nowicjusz

19 Maj 2011, 20:38

VW Beetle bardzo łatwo kupić ale cholernie trudno sprzedać.Nie wiem jakie inne głupoty zrobili Niemcy w tym aucie ,już pisałem,że by np.wymienić filtr kabinowy trzeba demontować calutką deskę rozdzielczą :!: Uważam to za Kretynizm i ja np.dlatego tego auta bym nie kupił.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

19 Maj 2011, 23:28

(siema Andrzej..! :razz: :wink: )
Oczywiście Beetle nie jest najlepszym modelem od VW.Trzeba pogodzić się z tym,że trochę na siłę wpakowano współczesną myśli technologiczną w konwencję przewidzianą i ograniczoną koncepcją historyczną Garbusa.Dlatego pewno wymusiło to niespotykane wcześniej u VW komplikacje z funkcjonalnością użytkowo-mechaniczną tego auta.
Moim zdaniem za 20k można porozglądać się za autem z którego wcale nie chce się wysiadać,bo czasem jest tam milej niż we własnym mieszkaniu czyli Lancią.Zapewne zbudowana jest ona z lepszych materiałów niż Alfa,a przecież pochodzą od tego samego producenta.Moim zdaniem dosyć udanym autem jest Lybra.
pozdo
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

19 Maj 2011, 23:39

artur73 napisał(a):(siema Andrzej..! :razz: :wink: )
Oczywiście Beetle nie jest najlepszym modelem od VW.Trzeba pogodzić się z tym,że trochę na siłę wpakowano współczesną myśli technologiczną w konwencję przewidzianą i ograniczoną koncepcją historyczną Garbusa.

co ma wspolnego New Beetle z Garbim? silniki? zawieszenie? przeciez to golf 4 co prawda jesli chodzi funkcjonalnosc to poziom niski ale jak zonie nie zalezy na funkcjonalnosci to auto napewno godne polecenia
Nanek
Początkujący

Miejscowość: z kątowni ;)
Auto: Audi 100 C4 2.8 V6

20 Maj 2011, 06:52

Siema Arturo :!: :grin: Nie wiem skąd znasz moje imię,aaaaaaaaaaaaaaa,kiedyś podpisywałem się nim,masz dobrą pamięć :grin: Co ma wspólnego VW-gen Garbus z Beetle?Prawie nic i prawie wszystko,podobnie jest z Mini.Mój brat chorował na Żuczka,wybiłem mu go z głowy,m.in z powodów o jakich pisze Artur 73.Lancia?!Zapomnieliśmy o Lanciach,Lancia np.Y,najbardziej kobieca i zarazem angielska ze wszystkich aut,jakie jeżdżą po naszych drogach,najbardziej szykowne i eleganckie autko,według mnie,zapomnieliśmy o Lanciach,gdy zobaczyłem za ile można wyrwać to autko z 2003 r (w dieslu,OTOMOTO),taniej jak zęba :mrgreen: to nie tylko kopara mi opadła ale i taśmociąg mi kołkiem stanął :grin: Wystarczy tylko przyglądnąć się temu dziełu sztuki z bliska, by się oblizywać przez calutki czas,jakość :?: :grin: Jakość widać,słychać i czuć,Lancię polecam .
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

20 Maj 2011, 07:31

[link do oferty na Allegro wygasł] Tylko Compact może mieć jedną kluczową wadę, napęd na tył, co w zimie może żonie dostarczyć dodatkowych wrażeń ale również i problemów parkingowych. Do tego wg. tył stylistycznie ujdzie, nawet ładny, lecz przód szczególnie lampy to nie dla mnie. Środek to samo co w E46, auto pomimo compactowego nadwozia wygodne i dla podróżujących nawet w miarę obszerny. Do tego Diesel w mieście nie powinien spalić jakoś bardzo dużo paliwa. A że to auto robione na bazie E46 to rozwiązania ergonomiczne przeniesione z w/w modelu.
Lub może Klasę A ? 170CDI w trasie potrafi spalić poniżej 5l ropy, do tego knyfel mały jak na Merca ale dynamiczny i zrywny. Materiały w środku bardzo trwałe i dobrze spasowane jednak trochę plastikowe (przynajmniej w Classic), jeśli komuś nie przeszkadzają linie stylistyczne w środku i na zewnątrz to jest to również ciekawe auto. Do tego obsługa nie jest ani uciążliwa ani droga.
Jedziemy wszędzie gdzie chcemy...bo chcemy....
Jogi4x4
Stały forumowicz

Miejscowość: PZL
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Galloper Pajero Avensis Vito
Silnik: TD/DI-D/D4-D/CDI
Paliwo: Diesel

20 Maj 2011, 12:38

Jogi4x4 napisał(a):http://allegro.pl/bmw-e46-compact-2-0-td-m-pakiet-i1604590531.html Tylko

nie no akurat kobiece to auto nie jest :)
bardziej dla młodzieżowego lansiarza :)
AKURAT
Nowicjusz

20 Maj 2011, 12:59

Lansiarz to by raczej wybrał sedan lub coupe jeśli wogóle byłoby go stać, a peniw bardziej E36 z gazlowlotkiem z początku produkcji :mrgreen:
Jedziemy wszędzie gdzie chcemy...bo chcemy....
Jogi4x4
Stały forumowicz

Miejscowość: PZL
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Galloper Pajero Avensis Vito
Silnik: TD/DI-D/D4-D/CDI
Paliwo: Diesel

20 Maj 2011, 13:36

hmm może Opel Corsa
Blaider#
Nowicjusz

Miejscowość: yyy...

20 Maj 2011, 14:05

albo suzuki swift 6gen
Nanek
Początkujący

Miejscowość: z kątowni ;)
Auto: Audi 100 C4 2.8 V6

20 Maj 2011, 20:57

Suzuki Jimny, bo dziewczyny lubią wysoko

New Beetle mimo, ze auto z "płyty paździeżowej" to ma apetyt na paliwo, ale raczej się nie psuje.
Joter
Aktywny

21 Maj 2011, 08:51

a co powiecie o mini?
ktory jest bardziej awaryjny?
AKURAT
Nowicjusz