Benzyna max 30tyś do oceny

20 Maj 2011, 11:22

Witam
Budżet troszkę się zwiększył. Szukam "okazji"25 do 30 tyś. w benzynie 1,4-2,0 najlepiej nie starsze niż 2005, autko do jazdy po mieście dla rodziny 2+1+ jakieś wakacje kilkaset km(dobrze żeby wózek się zmieścił). Wybrałem kilka ogłoszeń na znanym serwisie w związku z czym prosze o pomoc, czy warto zainteresować się tymi pojazdami.

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Auta staram się szukać u prywatnych osób lub w salonowych komisach. Niestety najwięcej ofert w teorii idealnych samochodów jest w komisach.

Co do mojego wyboru to najbardziej kusi mnie ta avensis- niemniej wydaje mi się, że auto to jest za drogie w utrzymaniu i nie będzie mnie na niego stać. W związku z tym moim faworytem jest linea1. Dobra cena, przyzwoite wyposażenie-autko prawe nowe. Niestety silnik 1,4 jest bardzo słaby . Focusów i opli astra 3 w tej cenie jest zatrzesienie i zupełnie nie wiem jak się za to zabrać
dzięki za wszelkie uwagi
Slimbarti
Nowicjusz

Miejscowość: Sląsk

20 Maj 2011, 11:45

ja polecam focusa II jak w benzynie to 1.8 albo 2.0, 1.6 jest za malo elastyczny
autko nawet wygodne dobrze sie prowadzi wytrzymale zawieszenie i mozna trafic dobrze wypasiony egzemplarz np titanium albo ghia
Nanek
Początkujący

Miejscowość: z kątowni ;)
Auto: Audi 100 C4 2.8 V6

20 Maj 2011, 19:40

Ja równiez polecam Focusa II lub Avensisa. Avensis mało awaryjny wiec koszty nie powinny byc duże.
fiko7
Stały forumowicz

Miejscowość: Białystok

21 Maj 2011, 09:45

jezeli ma byc jak najmlodszy to szukaj focus2 (nie kupuj go z silnikiem 1,6 uwazam ze to za slaba jednostka do tego auta 2.0 bedzie odpowiednie), jezeli bardziej komfortowy to avensis. mazda 6 tez bedzie ciekawym rozwiazaniem
Biedrona
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: rzeszow
Auto: Honda accord VII

21 Maj 2011, 10:03

niestety focus w silniku 2,0 to niezwykła rzadkość- na śląsku 2 szt w tej chwili . A co myśłicie o tych konkretnych linkach które podałem ?
Slimbarti
Nowicjusz

Miejscowość: Sląsk
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Corolla Verso (2001–2007)
    Bazująca w znaczniej mierze na Toyocie Corolli 9. generacji, Toyota Corolla Verso została zaprezentowana w 2001 roku. Oprócz walorów w postaci do maksimum praktycznego wnętrza oraz bagażnika o pojemności 417/1760 ...