Auto do 10 000 zł

10 Sie 2017, 11:05

Witam. Szukam auta do 10 000 zł. Zależy mi na tym aby bylo 5 drzwiowe , miało klimatyzację , el szyby oraz była duża dostępność części zamiennych.Moje roczne przebiegi to 15 000 km . Najczęściej odległości okolo 50 km w dwie storny. Troszkę pobuszowałem i spodobał mi sie Opel Astra G. W tej cenie jest duży wybór i tak o to natrafiłem na takie ogłoszenie . [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Auto w kwesti wyposażenia odpowiada moim potrzebom , cena dość spora ale do negocjacji . Tylko mam jedno ale... a mianowanie silnik 1.8 125 KM ,jest to chyba rzadki silnik w Astrach G bo najczesciej pojawiaja sie 1.4 , 1.6 . Moglibyście spojrzeć na ogłoszenie i ocenic oraz jakies informacje o tym silniku bi jedynie co wyczytałem ze lubią olej.

Ewentualnie proszę o podanie jakiś modeli w tym budżecie.
Gagusiek
Nowicjusz

Auto: Opel Astra G
Paliwo: Benzyna + LPG

10 Sie 2017, 11:12

Ładna,dużo zdjęć,dobry silnik (praktycznie każdy ecotec lubi sobie chlapnąć olej),bogate wyposażenie no ogólnie warta uwagi choć widać że od młodzika (naklejki z tyłu na klapie - rok temu jak miałem Uno też miałem taką manię :mrgreen: ).
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

10 Sie 2017, 11:24

Naklejki mnie też denerwuja, ale wlasciciel przed zakupem je usunie. Jestem po rozmowie z właścicielem auta , wydaje sie być szczery , dał dostęp do historii pojazdu , oc do lipiec 2018 ,przegląd do czerwiec 2017 , mówił że autko bierze oleju 0,2 na 1000km ... to jestem wstanie zaakceptować lecz usłyszałem opinie ze potrafia brać 0,5 na 1000 km a to już niedopuszczalne przezemnie i najbardziej sie boję ze może tyle brać bo ma juz ponad 180 000 nastulane . Auto stoi w Warszawie ..jestem skłonny pojechać (mam 300km) . Ewentualnie czy znacie firmy ktore sprawdzają przed zakupem.. słyszałem o.Autotesto lecz opinie różne ..
Gagusiek
Nowicjusz

10 Sie 2017, 11:28

Gagusiek napisał(a):jestem skłonny pojechać (mam 300km)

trochę drogi jest więc albo znaleść kogoś kto mieszka w stolicy i kto mógłby go sprawdzić albo własnie sprawdzenie auta przez autotesto czy inne.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

10 Sie 2017, 12:36

@Kacper nasz stały forumowicz jest z Warszawy i ogarnięty gość, napisz na priv może się jakoś z nim dogadasz.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

10 Sie 2017, 12:39

O super. Napisze . A swoja drogą jak by Astra nie wypaliła to do 10 000 tyś co polecacie ?
Gagusiek
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Rekordowy rok w czeskich fabrykach Skody
    W 2019 roku ŠKODA po raz pierwszy w historii wyprodukowała ponad 900 tys. pojazdów w swoich fabrykach w Mladá Boleslav i Kvasinach. Wysoki wynik jest zasługą wzrostu produkcji o 2,25 proc. w porównaniu ...

10 Sie 2017, 13:51

Szukaj bliżej, 50km od siebie np. Jak pojedziesz 300km zobaczyć jakiegoś szrota to się załamiesz :D
taquito
Początkujący

Zdjęcia: 13
Miejscowość: Bytom
Prawo jazdy: 07 02 2012
Przebieg/rok: 9tys. km
Auto: Alfa Romeo Giulietta
Silnik: 1.4 TB 170KM
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

10 Sie 2017, 22:53

Skąd jesteś to coś poszukamy.
Barol
Awatar użytkownika

11 Sie 2017, 10:07

Jestem z dolnegoślaska a dokładnie z miasta Lubin . Móge pojechać jak coś fajnego 100 km od miejsca zamieszkania.
Gagusiek
Nowicjusz

11 Sie 2017, 10:42

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - rzadko polecany model ale ładnie się prezentuje.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - również rzadko polecany model ale sądząc po tablicach długo w jednych rękach.
Barol
Awatar użytkownika

11 Sie 2017, 11:03

Te Stilo to żart jakiś. Z takim silnikiem, nędznym wyposażeniem i wariującą elektryką za takie pieniądze? Tańsze mają już komputer w konsoli środkowej i pełną elektrykę. Ja bym odpuścił.
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

11 Sie 2017, 16:15

galakty ostatnio jakoś Twoje wypowiedzi są bardzo irytujące, o agresji nie wspominam :unsure:
Znajdź lepsze, a nie tylko krytykujesz i nabijasz posty...
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Rok produkcji: 2004

12 Sie 2017, 04:52

Ja niestety muszę się z tym zgodzić :roll:
Barol
Awatar użytkownika